Ceyda’nın katiline ‘elem ve öfke’ indirimi

Kadın cinayetlerine haksız yere uygulanan tahrik ve ya iyi hal indirimi gibi katilin lehine verilen kararlar,...

Kadın cinayetlerine haksız yere uygulanan tahrik ve ya iyi hal indirimi gibi katilin lehine verilen kararlar, bazı mahkemelerce uygulanmaya devam ediyor.

İzmir Bornova’da evinde ölü bulunan 28 yaşındaki Ceyda Yüksel’in katili Serkan Dindar kasten öldürmekten tutuklu yargılandığı davada ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 18 yıl cezaya çarptırılmıştı.

Ceyda’nın ölümüne uygulanan indirimin sebebi ise ‘elem ve öfke’ 

Polise, 20 Ağustos 2020, saat 01.00 sıralarında, Barbaros Mahallesi’nde yaşayan kaynak ustası Serkan Dindar’ın zemin kattaki dairesinden tartışma ve cam sesleri geldiği ihbar edildi. Polis, daireye girdiğinde Ceyda Yüksel’i ölü buldu. Yüksel’in sağ kolunun kopma derecesinde kesildiği ve vücudunda cam kesikleri bulunduğu belirlendi.

Katil Serkan Dindar alkollü olduğunu ve olayı hatırlamadığını söylemişti.

Müebbet hapis istemiyle adına dava açılan Katil Dindar’ın uyuşturucu kullandığı dava sırasında ortaya çıkmıştı.

Cinsel ilişki isteği reddedildiği için öfkelendiği bahaneler arasında

Dindar’ın davasında gerekçeli kara çıktı. Kararda ikilinin olay günü 23.00 sıralarında Dindar’ın evine gittiği, kameralardan elde edilen görüntülere göre Dindar’ın ayakta durmakta zorlandığı ve aralarında münakaşa yaşandığı da kaydedildi. Gerekçeli kararda Dindar’ın cinsel yakınlaşma isteğinin geri çevrilmesi nedeniyle tartışma çıktığı ve tartışmanın evde de sürdüğü belirtildi.

Kararda Dindar’ın ‘kapıldığı tahriğin’ etkisiyle Yüksel’i evin salon kapısının camını kıracak şekilde tutup, kapıya vurduğu da belirtildi. Dindar’ın Yüksel’in hayati öneme sahip organ ve damarlarının bulunduğu baş ve göğüs bölgesini cam kırıklarının olduğu kapı boşluğuna sokup, geri çektiği eyleminin ve kastının öldürme sonucuna yöneldiği de belirtildi.

Dindar hakkında, tahrik altında suçu işlediği, kapıldığı elem ve öfkenin niteliği ve boyutu dikkate alınarak da haksız tahrik indirimi uygulandığı bildirildi.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme