Çevrimiçi çalışmaya katıldı

Ödemiş'in sanattaki başarılı isimlerinden ressam Mustafa Ali Kasap, yoğun programının yanında birçok sanatçının Zoom üzerinden buluştuğu...

Ödemiş’in sanattaki başarılı isimlerinden ressam Mustafa Ali Kasap, yoğun programının yanında birçok sanatçının Zoom üzerinden buluştuğu çalışmaya katıldı.

“Efelerin Ressamı” ve “Turkuaz Ressam” olarak da tanınan Kasap, İzmir Araştırmaları Derneği üyesi ve Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı. GESAM, UPSD, UASB, BASAD gibi sanat dernekleri üyesi olan Kasap, “Ben bu kadın zeybeklerimizi tarihin karanlık dehlizlerinden çıkarıp günümüze taşıdım” dedi. Ülkemizde ve yurt dışında katıldığı pek çok sanat etkinliğinde sayısız belge ve ödüller alan Mustafa Ali Kasap’ın efelik ve zeybeklik kültürüne ulusal ve uluslararası katkılarından dolayı “Efelik Kültürüne Hizmet Ödülü”, Ankara HAMOY “Halk Bilimi Ödülü” almasının yanında Japonya, ABD, İran, Polonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Danimarka, Macaristan gibi ülkelerde ve yurt içinde çeşitli özel koleksiyonlarda, müzelerde, değişik kurum ve kuruluşlarda yapıtları bulunuyor.

Ulusal ve uluslararası sanat çalıştayları ve sempozyumlara katılan; katıldığı sanat kampları, üniversiteler, okullar ve özel gösterilerde söyleşiler ve canlı resim sunumlar yapan sanatçı, “Bu sunumlardan ikisinde bulunduğum için kendimi şanslı hissediyorum” dedi. Kasap’ın “Yüreğimden Tuvale Efe Kadınlarım”, “Efelerin Ressamı”, “Yüreğimdeki Efeler”, “Efe Kadınlarım Resim Günlüklerim”, “Atatürk’ün Yolunda Kalem Efesi” isimli kitapları da yayımlandı. Sanatçı; Türk kadınının yaşam sevincini, özgürlüğünü, haykırışını ve haksızlığa başkaldırısını fırçasıyla renklerle boyalarla gösterirken halen Ödemiş’teki resim atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmekte.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme