• Haberler
  • Çevre
  • Cengiz Holding’in Ağaç kesimine başladığı iddia edildi

Cengiz Holding’in Ağaç kesimine başladığı iddia edildi

Kazdağları Kardeşliği’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre Cengiz Holding, Halilağa Bakır Madeni hakkında başlatılan dava...

Kazdağları Kardeşliği’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre Cengiz Holding, Halilağa Bakır Madeni hakkında başlatılan dava süreci devam ederken bölgede ağaç kesimine başladı.

Çevreciler Halilağa Bakır Madeni Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi projesine karşı bir dava açmış, açılan ilk dava Cengiz’in aleyhine sonuçlanmıştı. 2. dava ise henüz bir neticeye ulaşmadı.

Akbelen'de katliam sürerken Cengiz Holding Kazdağları'nı tahrip etmeye başladı.
Maden projesine karşı açtığımız ilk davayı kazanmamıza ve 2. dava devam etmesine rağmen şirket ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç katlediyor!
Kazdağları'ndan #DefolCengiz pic.twitter.com/uaTl41dnon

— Kazdağları Kardeşliği (@KazdaglarK) August 2, 2023

İddialara göre Cengiz Holding, dava henüz sonuçlanmadan yasal olarak herhangi bir faaliyet yürütmemesi gerekmesine rağmen ağaç kesimine başladı. Kazdağları Kardeşliği, konu hakkında yaptığı paylaşımda “Akbelen’de katliam sürerken Cengiz Holding Kazdağları’nı tahrip etmeye başladı. Maden projesine karşı açtığımız ilk davayı kazanmamıza ve 2. dava devam etmesine rağmen şirket ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç katlediyor. Kazdağları’ndan #DefolCengiz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme