ÇEDES’e karşı hukuki mücadele başlıyor

Projenin yasaya ve anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yıldırım, manevi...

Projenin yasaya ve anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yıldırım, manevi danışman adı altında atanan din görevlilerinin pedagojik formasyonunun olmayışına dikkat çekiyor. Öğrencilerle birebir ilgilenecek kişilerin pedagojik formasyondan geçmeleri gerektiğinin altını çizen Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tarz projelere kaynak ayırmasını ise kamu kaynaklarının heba edilmesi olarak yorumluyor.

Örnek olarak İzmir’deki okul, öğretmen ve derslik eksikliğini gösteren Yıldırım;”İzmir’de derslik ihtiyacı varken, daha inşaatı tamamlanmamış, deprem sonrası yıkılmış ya da yıkılma kararı olan okullar tamamlanmamışken büyük bir kaynağın bu protokollerle heba edildiği bir gerçek. Diğer bir konu ise 200 bin öğretmen ihtiyacı varken ve dışarıda 700 bin arkadaşımız atama beklerken bunları görevlendirmek, atamak adına ‘kaynak yok’ bahanesinin arkasına saklanan siyasal iktidar, din görevlilerini okullarda görevlendirerek aslında belli bir inanç sisteminin de siyasallaşmasına neden olmaktadır. Laik ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılmaya çalışılan bir süreçte Eğitim-İş olarak biz, bu projenin bu şekilde kabul edilmesini ve yürütülmesini doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili genel merkezimiz gerekli zemini oluşturup hukuki süreci de başlatacaktır.” dedi.

Mücadelelere velilerin de katılmasını bekleyen Yıldırım, böyle bir protokolün yürütülmesi için normalde veli izni gerekliliğini vurgulayarak ve velilere bu izinlerin verilmemesi çağrısında bulunarak mücadelelerinde destek talep etti.

Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal ise, Yıldırım’ın söylediklerine ek olarak bu projenin anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu da belirtiyor. Vardal’ın aktardıklarına göre Eğitim-Sen genel merkezi protokole bu hafta içinde dava açacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme