• Haberler
  • Siyaset
  • Çarpıcı iddia CHP, Kurultay’dan önce tüzük değiştirmeye gidebilir

Çarpıcı iddia CHP, Kurultay’dan önce tüzük değiştirmeye gidebilir

14-28 Mayıs seçimlerinin üzerine CHP’de başlayan hizipleşme, rekabet ve tartışma devam ediyor. Ortaya çıkan hizipler ve...

14-28 Mayıs seçimlerinin üzerine CHP’de başlayan hizipleşme, rekabet ve tartışma devam ediyor.

Ortaya çıkan hizipler ve liderler arasında ikisi ön planda bulunuyor. Kadrolarda ve programda köklü bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini savunan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki grup Kurultay’ın yerel seçimden önce yapılması gerektiğini belirtirken, mevcut kadrolarla ve programla devam edilmesi gerektiğini belirten ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bulunan grup ise, Kurultay’ın seçim sonunda gerçekleşmesi gerektiğini belirtiyor.

Kurultay’dan önce tüzük değişsin

Hürriyet Gazetesi yazarı Turan Yılmaz’ın haberine göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yakın kadrolar, partide Kurultay’dan önce tüzükte bir değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu öneriyi dikkatle not ederken, taleple ilgili herhangi bir karar henüz iletmedi. Öneri, önümüzdeki günlerde yapılacak Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarında yeniden gündeme gelebilir.

3 dönem formülü, genel başkanlıkta da uygulansın

Yılmaz, tüzükte yapılması önerilen değişikliklerin çok önemli değişiklikler olduğunu da iddia etti. Örnek olarak kadın kotasının %33’ten %50’ye çıkarılmasın, engelli kotaları hakkındaki değişiklikler, yeni görev tanımlarıyla üye sayısının arttırılması önerilerini verdi.

Tüzük değişikliğinde ele alınan bir diğer konu ise belediye başkanları için dönem sınırlaması. Şu an için 3 dönem sınırlaması formülü kabul edilirken, benzer bir formülün genel başkanlık için de getirilmesi konuşuluyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme