• Haberler
  • Gündem
  • Çanakkale Zaferi Anısına Liseler Arası Bilgi Yarışması

Çanakkale Zaferi Anısına Liseler Arası Bilgi Yarışması

Ödemiş'te Gençlik ve Spor Ödemiş İlçe Spor Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2...

Ödemiş’te Gençlik ve Spor Ödemiş İlçe Spor Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2 gün boyunca devam eden Osmanlı Tarihi Bilgi Yarışması tamamlandı.

Ödemiş Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen dokuz ortaokulun öğrencilerinin katıldığı bilgi yarışması sonunda Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu ekibi birinci, 50. Yıl Ortaokulu ekibi ikinci, Özel Dünya Ortaokulu ekibi üçüncü oldu.

Dün ise 11 farklı lisenin öğrencileri arasında bilgi yarışması gerçekleşti. Yarışma sonunda, Prof. Dr. Muzaffer Kula Anadolu Lisesi 1., Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi 2., Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi 3. oldu.

Önceki gün ve dün yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilerin kupa ve madalyaları Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü Şube Müdürü Ruhi Bal Gençlik ve Spor Ödemiş İlçe Spor Müdürü ve Jüri Başkanı Mustafa Burç tarafından tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda Jüri Başkanı Mustafa Burç, jüri üyeleri Alper Sevinç ve Yavuz Irmak görev aldılar. Yarışmaların sunuculuğunu okul müdürlerinden Ahmet Semerci gerçekleştirdi.

Ödemiş Gençlik ve Spor İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci yaptığı açıklamada 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına Osmanlı tarihini ve ecdadımızı tekrar yâd etmek amacıyla, Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştiğini ifade ederek sözlerini sürdürdü, “18 Mart Çanakkale Zaferi anısına Osmanlı Tarihi Bilgi Yarışması düzenledik. Ortaokullar arası bilgi yarışmamız vardı. Bugün de liseler arası bilgi yarışması yaptık. Güzel, etkili ve çekişmeli bir yarışmamız oldu. Amacımız tarih ile ilgili bilinç yaratmak, gençlerimize tarihi öğrenimlerini sağlamak ve önlerine ışık tutmalarını sağlamaktır. Biz katılan bütün okullarımızı, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, özellikle katılan gençlerimizi kutluyoruz”.

Ayşe Mingir

Bakmadan Geçme