• Haberler
  • Siyaset
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Kimdir?

Vedat Işıkhan, Türk Profesör ve siyasetçidir. 1966 yılında Mardin Artuklu’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini...

Vedat Işıkhan, Türk Profesör ve siyasetçidir. 1966 yılında Mardin Artuklu’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde sosyal hizmet alanı lisansı, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük derecelerini elde etmiştir. Halen Hacettepe Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Kariyerinde , iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliğiyle mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, kusurlu gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım muhafazası ve emeklilik sonrası sorunlar gibi kullanmaktır. Hacettepe Üniversitesi’nde Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında görev almış ve programın icrasında rol oynamıştır. Ayrıca AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nda akademik danışmanlık yapmaktadır. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği’ne atanan Işıkhan, 2021 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmıştır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme