• Haberler
  • İzmir
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan İzmir’e çıkarma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan İzmir’e çıkarma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’e çıkarma yaptı. İzmir Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret ederek...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’e çıkarma yaptı. İzmir Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret ederek Şeref Defteri’ni imzalayan bakana AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı eşlik etti.

Valilik ziyareti sonrası bakan, İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nda konuşma yaptı. Vakfın Mardin kökenli olup İzmir’de yaşayan vatandaşlar için kurulduğunu belirten bakan, 2024 yılı yerel seçimlerinde İzmir’in kaderinin değişmesini umduğunu belirtti; “Bu da inşallah sizlerin sayesinde olacak. Teşkilatlarım, MKYK üyelerimiz, sayın vekillerimiz zaten gece gündüz alanda” dedi.

Dezavantajlı gruplara yönelik ciddi çalışmalar yapılıyor

AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile beraber partide özellikle dezavantajlı olan gruplar için ciddi çalışmalar yapıldığını belirten bakan, yaşlı bakım sigortası için aylarca çalışıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaatleri doğrultusunda bu sigortanın gündeme alınabileceğini, gerçekleştiği takdirde bunun bütün vatandaşlara yönelik önemli bir hizmet olacağını zira nüfusun giderek yaşlandığını, kimi risklere karşı bu sigortanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Gençlerin ve kadınların istihdama yönlendirilmesinin de şart olduğunu belirten Işıkhan küçük veya büyük işlerin bulunmadığını, son zamanlarda ustaların yetiştirecek çırak bulamadıklarını ekleyerek
“Sanayide çalışacak adam bulamıyoruz. Berberin yanında çırak yok. 2-3 gün duruyor, hiçbir şey öğrenmeden tekrar ayrılıyor. Bu konuda sizlerin çok önemli rolleri var. Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir çalışma hayatı oluşturmak istiyorsak burada ben kardeşiniz olarak en üst düzeyde politikaların gelişim, uygulanmasında elbette yanınızda olacağız. Ama esas aktörler sizlersiniz. Siz olmasanız biz hiçbir şey yapamayız.” ifadelerini kullandı.

İzmir’in durumuna üzülüyorum

İzmir Körfezi’nin durumunun ortada olduğunu ve İzmir’e her gelişinde kentin haline üzüldüğünü belirten Işıkhan, ilde bir fuar ve sanat kültürünün bulunmadığını, bir sonraki yerel seçimlerde İzmir’de AKP’nin üstün gelmesini umduğunu söyledi; “özellikle yerel yönetimlerde AK belediyeciliğin sunmuş olduğu hizmetlere sadece bakmanız yeterli” dedi.

Bakandan okul ziyareti

Burada yaptığı konuşmanın ardından Konak’ta bulunan Vali Kazım Paşa İşkokulu’na geçen bakan, okul öğrencileri tarafından çiçeklerle ve şiirlerle karşılandı. Burada Işıkhan öğrencilerle sohbet ederek futbol oynadı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme