• Haberler
  • Genel
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Deprem Etkilenen İllerde Çalışma Hayatını Kolaylaştıracak Adımlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Deprem Etkilenen İllerde Çalışma Hayatını Kolaylaştıracak Adımlar

Işıkhan paylaşımında, 'Depremden etkilenen illerimizin çalışma hayatını kolaylaştıracak adımları atarak işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam...

Işıkhan paylaşımında, “Depremden etkilenen illerimizin çalışma hayatını kolaylaştıracak adımları atarak işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) da sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre, Adana, Sivas’ın Gürün ilçesi, Diyarbakır,Osmaniye, Elazığ, Kilis, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ve Şanlıurfa’da sigortalı işçi çalıştıran özel ve resmi nitelikteki kurumların bazı muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini/aylık prim ve hizmet belgelerini gönderemediği tespit edildi.

2023 Haziran ayına ilişkin muhtasar ve prim hizmet beyannameleri/aylık prim ve hizmet belgelerinin 15.08.2023 tarihinde takip eden beşinci iş tarihinin sonu olan 22.08.2023 tarihine kadar teslimi ile muhteviyatındaki primlerinin da 31.08.2023 tarihine kadar ödenmesi durumunda belge ve beyannamelerin yasal süre içinde sayılacağı belirtildi.

Primlerin yasal sürelerinin içinde ödenmiş sayılmasıyla birlikte idari para cezası ve gecikme zammı da bu bölgeler için uygulanmayacak.

Depremden etkilenen illerimizin çalışma hayatını kolaylaştıracak adımları atarak işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz. https://t.co/EYWjxwYdK0

— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) August 18, 2023

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme