• Haberler
  • İzmir
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İzmir esnafını ziyaret edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İzmir esnafını ziyaret edecek

Haziran ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na getirilen Yalçın Ata, 15 Eylül Cuma günü...

Haziran ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na getirilen Yalçın Ata, 15 Eylül Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın İzmir’de esnafla buluşmaya geleceğini duyurdu.

İzmir esnafının sorunlarının dile getirileceği bir toplantı olacağını belirten Ata, uzun süre sonra bir bakının ilk kez İzmir’de esnafla buluşmaya geleceğini, bakanın kapsamlı bir organizasyonla konuk edileceğini, İzmir’de bakanlığın çalışma alanına dahil olan sorunların ve önerilerin masaya yatırılacağını, İzmir’deki esnaf ve sanatkarların daha fazla vakit kaybetmemesi gerektiğini, il esnaflarının sorununun çözülmesi için hızlı ve etkili bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İzmir İktisat Kongresi binasında düzenlenecek

İzmir İktisat Kongresi binasında düzenlenecek olan toplantı, İESOB’nin kanalında ve YouTube’da canlı yayınlanacak.

Yaptığı açıklamalarda ekibine olan güvenini dile getiren ve yönetimdeki herkesin alanlarında uzman ve tecrübeli olduğunu belirten Ata, “Özverili çalışmak için gönüllü olan yönetici arkadaşlarımla birlikte esnaf sanatkar üzerindeki ölü toprağını atmak, kesimin sıkıntılarına kalıcı çözümler bulmak için çalışıyoruz. Yeni yönetimin gayretli ve heyecanlı çalışmaları ile kısa sürede önemli projeleri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

“Ekonomide yaşanan güç günlerden olumsuz yönde en fazla üyelerimiz etkileniyor”

Ekonomideki güçlüklerden en fazla etkilenen meslek grubunun esnaflar ve sanatkarlar olduğunu, bu anlamda esnaf örgütlerinin yöneticilerine ağır sorumluluk düştüğünü, sıkıntıların tespit edilmesinin ve dile getirilmesinin çözüm için yetersiz olduğunu, bu konular hakkında somut adımlar atılması gerektiğini de vurgulayan Ata, bu adımlara yönelik girişimler sonucu sorunların yetkili kişilerce hükümete aktarılması için 15 Eylül’de bakan Işıkhan ile İzmir esnaf teşkilatının buluşturulacağını söyledi.

AKP İzmir milletvekillerinin katkısı yadsınamaz

Son olarak “Ak Parti İzmir milletvekillerimizin, irtibat kurdurdukları hükümet yetkililerinin ve Ak Parti İl teşkilatının toplantıya katkıları yadsınamaz. Ortak çalışmalar sonucunda yaptığımız organizasyon ile 15 Eylül’ de bakanımızı ağırlamaktan onur duyacağız.” ifadelerini kullanan Ata, toplantının öncelikli amaçlarından birinin de İzmir’deki esnafların coşkusunun ve farklılığının Bakan’a iletilmesi, İzmir’deki protokolün hükümet yetkililerine gösterilmesi olduğunun altını çizdi.

Odaların tamamının yönetimlerinden ve denetimlerinden sorumlu yöneticilerin toplantıda hazır bulunmalarını talep eden Ata, “Ayrıca sanayi siteleri ve kefalet kooperatifleri yöneticilerinin katılımı için de çalışmalar yapacağız. Esnaf sanatkarların sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına sokuyoruz, İzmir Esnaf Teşkilatı’na çalışmalarımıza destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. 15 Eylül’de tarihi öneme de sahip olan İzmir İktisat Binası’ndaki toplantımıza katılarak, esnaf sanatkarların ağırlığını hissettirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme