Cahit Özaslan parkı açıldı

Geçtiğimiz sene ölüm fail Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan'ın adını haiz parkın...

Geçtiğimiz sene ölüm fail Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan’ın adını haiz parkın açılışı, Erzurum ve Erzurum dışından dip yan yana katılımla gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı esna Eyüpsultan ilçesinde canlı Dadaşların da haremlik etmiş olduğu açılışa, Vali Vekili Ahmet Özdemir, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, EBB Başkanvekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Zafer Aynalı, AK Parti ve MHP’nin il ve kaza yöneticileriyle divan üyeleri ve muhtarlar katıldı. Açılış konuşmasını karşıcı Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Cahit Özaslan’ın İstanbul ve Eyüp’te Erzurum yerine ortaya koyduğu gayrete özen çekti.

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, konuşmasında “İstanbul’da ve Eyüp Sultan ilçesinde Erzurum yerine o denli zikıymet icraat yapmış oldu ki, Dadaşların adeta bayrak yan yana adı biçimine geldi. Erzurumluluk kumaşı baş döndürücü katışıksız ve sıkıca bulunan bu zikıymet hemşehrimizi ne eyvah ki yan yana müddet evvel kaybettik. Vefatından şişman sıkıntı duyduğumuz Merhum Cahit Özaslan ağabeyimize, Erzurum yerine verdiği hizmetlere rağmen hem yan yana vefa ifadesi olsun ve bununla müşterek yüreğindeki Erzurum sevgisi bizlerden de yanıt bulsun diye, adını bu parkta yaşatma sonucu aldık. Bu açıdan desteklerini bizlerden esirgemeyen Aziziye Belediye Meclisi üyelerimize teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

Köken’den vefa vurgusu

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de, İstanbul’da memleketli dernekleriyle ortaklık biçiminde baş döndürücü hususi icraat yaptıklarını söyledi. Eyüp Erzurumlular Derneği’nin de bu derneklerden bir tanesi bulunduğunu kaydeden Başkan Köken, “Cahit Özaslan, hakkıyla de Erzurum’u baş döndürücü seven, Erzurum düşüncesince çalışıp çabalayan biriydi. Vefatından elden dü hafta sonradan kılıç de adını Eyüpsultan ilçemizdeki yan yana parka verdik. Erzurum’dan da vefa yerine böylesine iyi yan yana teşebbüste bulunulmuş olması, düpedüz beni baş döndürücü şimdi bahtiyar etti” dedi.

Açılışlara yetişemiyoruz

AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz de, AK Parti belediyelerinin adeta görev yarışı verdiklerinin altını çizerek, “Belediyelerimizin icra ettiği yatırımların açılışlarına emin olun ki yetişemiyoruz. İşte bu AK Parti belediyeciliğinin hizmette farkını gösteriyor” dedi.

Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan’ın adının hakeza yan yana parka bırakılmış olmasından talih duyduğunu tabir fail Başkan Öz, “Erzurum düşüncesince ve Erzurum yerine hakkıyla hususi yan yana isimdi. Dolayısıyla bu ismin yaşatılması yerine bu girişiminden ötürü Aziziye Belediyemizi kutluyorum” gibi konuştu.

Eser siyaseti

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da, AK Partili belediyelerin im siyaseti anlayışının indinde insanoğlu odaklı belediyecilik prensibiyle de belirgin aralık önde bulunduğunu tabir etti. “Erzurum’a görev fail her insana müteşekkiriz” diyen Başkan Küçükoğlu, Cahit Özaslan’ın da İstanbul Eyüp’te Erzurum yerine çabalamış giranbaha yan yana kişi bulunduğunun altını çizdi.

Selamlama konuşmalarının arkası esna açma kurdelesi doğranan Cahit Özaslan Parkı’nda, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a Özaslan ailesi yerine teşekkürname plaketi verildi.

Açılışın arkası esna protokolün her daim baş başa dolaştığı parkta, ufaklıklara hav şekeri ve türlü hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme