Büyükşehir dava açtı, ÇED kararı iptal oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde hususi birlikte beyaz zehir şirketi çeşidinden 2022 senesinde 'Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve...

Muğla’nın Milas ilçesinde hususi birlikte beyaz zehir şirketi çeşidinden 2022 senesinde ‘Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi’ düşüncesince ÇED müspet kararı alınmasının peşi sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgedeki ekosisteme dokunca vereceği sebebi öne sürülerek dava açtı. Muğla 1. yönetim Mahkemesi çeşidinden plan düşüncesince sunulan ÇED müspet kararı iptal edildi.

Milas Kıyıkışlacık Mahallesi’nde hususi birlikte beyaz zehir şirketi çeşidinden yapılması planlanan ‘Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi’ne ÇED müspet kararı verildi. Bu karar ilişkin Muğla Büyükşehir Belediyesi çeşidinden projenin kazı bilimsel sit dalında arazi alması, bahir kirliliğine hastalık kendisine ekosistem üstünde oluşturacağı tahribat ve aykırı su kaynaklarına negatif tesirleri olabileceği gerekçeleri ile yürütmenin durdurulması ve iptali düşüncesince dava açıldı. Açılan dava kararında projenin Güllük Körfezi’nde oluşturacağı arttırma bahir trafiği ve planlanan koyu tarama faaliyeti kararı oluşacak bahir kirliliğinin ekosistem üstündeki etkisinde bırakır menfez önüne alınarak, bu etkilerin ÇED raporunda etraflıca ve tam kurda irdelenmediği kanaatine varılarak Muğla 1. yönetim Mahkemesi’nin 2023/1489 mahdut kararı ile plan düşüncesince sunulan ÇED müspet kararı iptal edildi.

Başkan Gürün: “Muğla’yı arkalamak düşüncesince mücadeleye bitmeme edeceğiz”

Çevreyi korumaya ve doğaya dokunca verebilecek gelişigüzel ayrışık uygulamaya gönül rahatlığı savaş edeceklerini tamlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kıyıkışlacık’ta sürdürdükleri türel mücadelelerin neticeye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gürün, “Biz Büyükşehir Belediyesi kendisine çevreyi koruyarak geleceğe elan yeşil ve gökçe birlikte Muğla tasarruf etmek düşüncesince çalışıyoruz. Özellikle bayındırlık planlarımızı, atılan alıntı teknelerimizi, atıksu ve sert atılan giderilmiş tesislerimizi elan da geliştiriyor gelişigüzel güzeşte çağ yenilerini ekliyoruz. Kıyıkışlacık’ta birlikte beyaz zehir şirketi çeşidinden yapılması planlanan projenin semt ekosistemine, aykırı su kaynaklarına ve denize dokunca vereceği düşüncesince ÇED müspet sonucuna iptal davası açtık. Sonuç kendisine murafaa ÇED müspet kararını iptal etti. Muğla’nın bu güzelliklerini arkalamak düşüncesince acemi projelerimizi halletmeye ve müstelzim mücadeleyi vermeye bitmeme edeceğiz” dedi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme