• Haberler
  • Gündem
  • Büyük Taarruz'un 102. Yılı Selçuk'ta Coşkuyla Kutlanacak

Büyük Taarruz'un 102. Yılı Selçuk'ta Coşkuyla Kutlanacak

Selçuk, Büyük Taarruz'un 102. yıldönümünü 26 Ağustos Pazartesi günü saat 12.00'de Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenecek törenle kutlayacak

 Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, etkinlikte tarihin bu anlamlı anına bir kez daha tanıklık edeceklerini belirtti.Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı ve ülkenin işgal kuvvetlerinden temizlendiği Büyük Taarruz’u anmak için düzenlenen törende Selçuk, Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un bilimle sanatı birleştirdiği eseri Kurtuluş Yolu Anıtı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün silüetinin görüldüğü ana ev sahipliği yapacak.
Tören kapsamında, 'Kurtuluşun Kadınları' adlı tiyatro oyunu da sahnelenecek. Bu özel gösterim, vatan savunmasında önemli rol oynamış kahraman kadınların öykülerini izleyicilere sunacak. Başkan Sengel, “Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilen bu anlamlı gösteriye tüm halkımızı davet ediyoruz. Kuvayi Milliye Kadınları’na olan minnettarlığımızı sahnede yaşatacağız” dedi.
Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Metin Güler'in yönettiği oyunda, Çete Ayşe, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edib, Halime Çavuş gibi kahraman kadınların öyküleri izleyicilerle buluşacak. Oyun, 15 yaş ve üzeri sanatseverler için gösterime açık olacak.
 

Bakmadan Geçme