Burdur’da Gezilecek 5 Turistik Yer

Burdur, Akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ilimizdir. Burdur’da gezilecek yerler...

Burdur, Akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ilimizdir. Burdur’da gezilecek yerler arasında antik kentler, göller, doğal parklar, tarihi mekanlar ve müzeler yer almaktadır. Burdur, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. İşte Burdur’da mutlaka görmeniz gereken yerler:

Sagalassos Antik Kenti: Burdur’un en önemli tarihi mekanlarından biri olan Sagalassos Antik Kenti, Antalya-Burdur yolunun 31. kilometresinde yer almaktadır. Antik dönemin en önemli kentlerinden biri olan Sagalassos, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemini korumuştur.

Salda Gölü: Türkiye’nin en berrak göllerinden biri olan Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Gölün turkuaz rengi, beyaz kumlu plajı ve çevresindeki doğal güzellikler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Bucak Gökpınar Gölü Tabiat Parkı: Burdur’un Bucak ilçesinde yer alan Gökpınar Gölü Tabiat Parkı, doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Gökpınar Gölü, çam ağaçları ile kaplı tepelerin arasında yer almaktadır ve berrak suyu ile ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

Kremna Antik Kenti: Burdur’un Bucak ilçesi sınırları içinde yer alan Kremna Antik Kenti, Roma dönemine ait kalıntıları ile tarihi ve arkeolojik açıdan önem taşımaktadır. Kremna Antik Kenti, yamaçlara kurulmuş bir kent olduğu için doğal güzellikleri de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

İnsuyu Mağarası: Burdur’un Bucak ilçesinde yer alan İnsuyu Mağarası, Türkiye’nin en uzun mağaralarından biridir. Mağaranın içerisinde yer alan gölet ve sarkıtlar, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Burdur’da gezilecek yerler arasında birçok tarihi ve doğal mekan yer almaktadır. Tarihi kalıntılar, antik kentler, doğal parklar ve göller, ziyaretçilerin ilgisini çeken yerler arasındadır. Tatil planlarınızda Burdur’u da düşünerek, bu güzel şehri keşfetmenizi öneririz.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme