Bülent Ersoy hakkında merak edilenler

9 Haziran 1952 tarihinde Malatya’da doğan Bülent Ersoy, 1960 yılına kadar Malatya’da yaşadı. Asıl adı Bülent...

9 Haziran 1952 tarihinde Malatya’da doğan Bülent Ersoy, 1960 yılına kadar Malatya’da yaşadı. Asıl adı Bülent Erkoç olan Bülent Ersoy, daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan gibi üstadlardan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı’nı bitiren Ersoy, aldığı akademik terbiye sayesinde hem Tanrı vergisi sesini hem de müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Bülent Ersoy, sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar’da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından olan Özlem Aile Gazinosu’nda attı. Sunar Konser Bürosu Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazandı ve 1000 lira para ödülünün sahibi oldu.

Özlem Aile Gazinosu’nda yaklaşık üç ay kadar assolist olarak çalıştı ve 1971 yılında ilk 45’liği “Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin”, Saner Plak’tan çıktı. Ersoy, 45’liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar’a ait “Lüzûm Kalmadı” ve “Neye Yarar Gelişin” adlı eserleri seslendirdi.

1998 yılında Cem Adler ile evlendi fakat 1999 yılında boşandı. İkinci evliliğini ise 2007 yılında Armağan Uzun ile yaptı. Ondan da 2008 yılında boşanan Bülent Ersoy, şimdilerde kendisinden 38 yaş küçük olan Berk Yılmaz ile birliktelik yaşıyor.

Haber Merkezi 

 

Bakmadan Geçme