Bulduğu bilezikleri sahibine teslim etti

  Torbalı'da yıllardır halı yıkama hizmeti veren Yıldız Halı Yıkama'nın işletmecisi Yusuf Çavuşlar, geçtiğimiz günlerde birçok...

 

Torbalı’da yıllardır halı yıkama hizmeti veren Yıldız Halı Yıkama’nın işletmecisi Yusuf Çavuşlar, geçtiğimiz günlerde birçok adresten yıkanmak üzere teslim aldığı halıları yıkamak üzere iş yerine götürdükten sonra aracın içinde üç adet altın bilezik buldu. Çavuşlar, bileziklerin kime ait olduğunu tespit edebilmek için tüm müşterilerini tek tek aradıysa da bileziklerin sahibine ulaşamadı.

 

Akşamüzeri işletmeyi arayan Gönül Baş isimli müşterisinin bileziklerinin kaybolduğunu söylemesi üzerine Çavuşlar, bileziklerin kendisinde olduğunu söyleyerek kendisine teslim edileceği bilgisini verdi. Çavuşlar, bilezikleri sahibine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünde teslim etti.

 

“Kimsenin hakkına girmeyiz”

 

Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Çavuşlar, “Teslim aldığımız halıları yıkamak üzere iş yerime götürüyorum. Halıları indirdiğim sırada aracın içerisinde söz konusu bilezikleri gördüm. Tüm müşterilerimi tek tek aradım ama bileziklerin sahibine ulaşamadı. Akşamüzeri Gönül Baş isimli müşterimiz aradı ve bileziklerinin kayıp olduğunu söyledi. Ben de kendisine bileziklerinin bende olduğunu, endişelenmemesini söyledim. Daha sonra da bilezikleri kendisine teslim ettim. Bir an olsun bozdurmayı düşünmedim bilezikleri. Nihayetinde yıllardır ilçede esnafız, kimsenin hakkına girmeyiz” şeklinde konuştu.

 

“Merdiven yıkayarak biriktirdim”

 

Kaybettiği bileziklerin sahibi Gönül Baş, Yıldız Halı Yıkama’nın işletmecisi Yusuf Çavuşlar’a teşekkür ederek, “Allah kendisinden razı olsun. Yılların emeği ve alın teriyle aldığım bileziklerim kaybolduğu için çok üzülmüştüm. O bilezikleri merdiven yıkayarak biriktirdiğim paralarla almıştım. Hâlâ böyle düzgün insanların olması çok mutluluk verici. Yusuf Bey’e çok teşekkür ederim. Allah, ondan ve onun gibi düzgün iş yapan insanlardan razı olsun” dedi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme