• Haberler
  • İzmir
  • Buca’da belediye işçileri, oturma eylemi başlattı

Buca’da belediye işçileri, oturma eylemi başlattı

Ege’de SonSöz gazetesinden Diren Çelik’in haberine göre Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu bünyesinde bulunan Genel-İş Sendikası’nda örgütlü...

Ege’de SonSöz gazetesinden Diren Çelik’in haberine göre Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu bünyesinde bulunan Genel-İş Sendikası’nda örgütlü olan Buca, Bayraklı ve Bornova belediyeleri işçileri, geçen hafta enflasyondaki artışın ücretlerindeki artışı anlamsızlaştırdığını belirterek ek protokol talebi ile basın açıklaması yapmıştı. Taleplerine karşılık alamayan işçiler, talepleri karşılanıncaya kadar oturma eylemi düzenleyeceklerini bildirdi.

“Aldığımız ücretler asgari ücret bandında”

Genel-İş konu hakkında yaptığı açıklamada belediye işçilerinin yaklaşık asgari ücret kadar ücret aldığını belirtmiş, sosyal haklar dahil olmak üzere %50 zam talep etmişti. 55 lira olan yemek parasının da 115 liraya çıkarılması gerektiğini vurgulayan sendika, işveren tarafından bir cevap verilmediğini söyledi; “toplu sözleşmede %20 enflasyon farkı hakkımız bulunuyor. Üzerine %30 ile birlikte %50 zam talep ediyoruz” dedi.

Buca’da oturma eylemi başladı

Buca Belediyesi’nde çalışan işçiler, geçtiğimiz akşam saatlerinde oturma eylemlerine başladı. Konu hakkında sendikadan yapılan açıklamada belediye yönetimi tarafından iletilen teklifte tavan ücretin 500 lira, yemek ücretin 90 lira, gıda kartının 1300 lira olduğunu söyledi, bu sayıların işçilerin taleplerini karşılamadığını belirtti.

Genel-İş, “Geçtiğimiz ayın gıda kartlarının, geçtiğimiz ayki maaşımızın ve gıda kartlarımızın günü geçmesine rağmen hala yatırılmaması nedenleri ile birlikte, Çarşamba günü ertelemiş olduğumuz iş bırakma eylemimizi yarın sabah tüm birimlerin mesai saati başlangıcı ile birlikte Buca Belediyesi ana hizmet binası önünde işbaşı yaparak hayata geçiriyoruz” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme