• Haberler
  • İzmir
  • Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), Deprem Sonrası Eğitimlerle Donanımlı Hale Geldi

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), Deprem Sonrası Eğitimlerle Donanımlı Hale Geldi

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), Kahramanmaraş depreminde gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün...

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), Kahramanmaraş depreminde gösterdikleri özverili çalışmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası’na layık görüldü. Ekip, birbiri ardına aldıkları eğitimlerle daha donanımlı hale gelerek Türkiye’nin her yerinde meydana gelebilecek her türlü afet ve acil duruma müdahale edebilecek düzeye ulaştı.

Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç’ın yönlendirmesiyle, 30 Ekim İzmir depremi sonrasında hızlı müdahale yeteneğini artırmak amacıyla kurulan BUCAKUT, gönüllü üye sayısını ve eğitimlerini artırdı. Belediye çalışanlarından oluşan 60 kişilik ekip, kısa sürede “Kentsel Arama Kurtarma” alanında akreditasyon belgesi alan ilk ekip oldu. Ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterdikleri fedakar çalışmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası’na layık görüldüler.

Haber

BUCAKUT ekibi, eğitimlerine hız kesmeden devam ederek üst düzey bir donanıma sahip olmayı hedefledi. Ekip, iç uyum ve temel eğitimin ardından ilk yardım eğitimini başarıyla tamamladı. Haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı Yangın Güvenliği ve Yangına Müdahale Eğitimi’ne katıldılar. Sonrasında AFAD İzmir Birlik Müdürlüğü yerleşkesinde harita, pusula, GPS ve tematik eğitimler aldılar. Son olarak İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde 14 gün süren Kentsel Arama Kurtarma Uygulama Eğitimi’ne katılarak yüksekten tahliye, derin ve yüksekten kurtarma, enkaz gibi konulara odaklanarak muhtemel afet durumlarına daha donanımlı bir şekilde müdahale edebilir hale geldiler.

İHA

Bakmadan Geçme