• Haberler
  • Gündem
  • “Bu kadarı da olmaz” demeyin! Adliyede Kur’an kursu verilecek

“Bu kadarı da olmaz” demeyin! Adliyede Kur’an kursu verilecek

İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hakimlerin, savcıların ve personellerin çocuklarına ve gençlere ders vermek...

İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hakimlerin, savcıların ve personellerin çocuklarına ve gençlere ders vermek için Kur’an kursu açılacağını duyurdu. Kursu Kartal Müftülüğü organize ediyor.

Birgün’den Timur Soykan’ın haberine göre adliyede personel, hakim ve savcı olarak çalışan herkesin, 7 ve 20 yaş arasındaki çocukları ve gençler, kursa ücretsiz kaydolabilecek. Kurs, 3 Temmuz ve 11 Ağustos arasında, adliyenin mescidinde yapılacak.

8 bloktan oluşan ve 360.000 metrekare alanı kaplayan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı, dünyanın en büyük adliyesi olarak tanımlanıyor. Adliyede çalışan toplam 462 hakim, 275 savcı, 3835’i adli olmak üzere 4582 personel bulunuyor.

2022 yılında Ankara adliyesinde bir Kur’an kursu açılmış, Ankara Barosu tarafından kurs hakkında yapılan açıklamada “Adliye binaları, tarafsız ve bağımsız yargı organları tarafından adaletin tesis edildiği yerler olup bu binaların din eğitimine açılması demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gerekleri ile bağdaşmayacağı gibi yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına da gölge düşürecektir” denilmişti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme