“Bu işin şakası yok”

Torbalı’da koronavirüs salgını, her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Neredeyse bütün meslek dallarında çalışanlarda veya evlerinden...

Torbalı’da koronavirüs salgını, her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Neredeyse bütün meslek dallarında çalışanlarda veya evlerinden nadiren çıkan insanlarda bile tespit edilen koronavirüs hastalarının tedavileri devam ediyor. Siyasi parti başkanları, oda başkanlarının testlerinin pozitif çıktığı ilçede İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Sadullah Atlı’ya da virüs bulaştı.

Hastalığın etkilerini anlattı

İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı 37 yaşındaki Sadullah Atlı ve eşinin koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Atlı ve eşi, koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından evlerinde karantinaya alındı. 14 gün boyunca evde karantinada olacak Sadullah Atlı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Atlı, koronavirüs nedeniyle yaşadığı sağlık sorunlarını anlatarak, “Koronavirüs, bulaştığı insanlarda kademeli olarak etkisini artıyor. Nefes darlığından dolayı uyuyamıyorsunuz. Bendeki etkileri iyice ağırlaştı. Sırt bölgem, bıçaklar saplanıyormuş gibi acıyor. Nefes almak ise başlı başına bir dert. Eczanelerde çalışanlara genellikle  gelen hastalardan koronavirüs bulaşıyor. İzmir Eczane Teknisyenleri Derneğimizin yönetim kurulunun altı üyesinde koronavirüs testi pozitif çıktı” dedi.

“Herkes iki adet maske taksın”

İnsanların koronavirüse inanmadığı ve hastalık yokmuş gibi yaşadıklarına değinerek açıklamalarını sürdüren Atlı, “Koronavirüs her yerde diyebiliriz ancak pek çok insan, koronavirüse inanmıyor ve hastalık yokmuş gibi hayatlarına devam ediyor. Vaka sayının arttığı bugünlerde iki adet maske takarak virüsten korunulması gerekiyor. Hastalığın bulaşmadığı kişiler, durumun ciddiyetinin farkında değil. Sosyal mesafe, hijyen kurallarına dikkat etmeyen herkese bu virüs bulaşabilir. Karantinaya alınarak tedaviye başlanmasının zorluğu ve sıkıntısı hiçbir şekilde abartılmıyor. Lütfen herkes koronavirüse karşı çok dikkatli olsun, bu işin şakası yok” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme