'Bu, hepimizin başarısı'

24 Haziran Seçimleri nedeniyle kendisine gelen kutlamaları kabul eden AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,...

24 Haziran Seçimleri nedeniyle kendisine gelen kutlamaları kabul eden AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Küçük Menderes ailesini makamında konuk ederek önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulundu.

Başkan Mahmut Badem, “Gerek başkanlık sisteminin gerekse Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’nin ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlçemizde de ülke genelinde de baktığımızda seçimlerin son derece sakin geçtiğini söyleyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin ilk başkanı olarak görme mutluluğunu eriştik. Baktığımızda %52.5 gibi çok zor bir oran ile rekor kıracak bir şekilde ilk turda başkan seçildi. Bunun ülkemizin yarınları adına, dinamik büyüyüş adına güven ve huzurun devamı anlamında piyasaların, ekonominin sükunet bulması, önümüze bakmak anlamında son derece iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Ödemiş için konuşmam gerekirse; hepimizin emeği, teşkilattaki arkadaşların emeği, ilçe başkanından mahalle temsilcisine kadar herkesin büyük emekleri var.

“Çok ciddi çalışma yaptık”

Ben, Ödemiş’in belediye başkanıyım. Hizmette asla ayrım yapmıyoruz. Ama AK Partili belediye başkanıyım, AK Parti’den seçilmiş bir belediye başkanıyım. Seçim dönemlerinde de elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Teşkilattaki arkadaşlarla çok ciddi bir çalışma yaptık. Teşkilattaki arkadaşlarımızın çok ciddi emekleri var. Belediye Meclisi üyelerimize de teşekkür ediyorum, onlarla da sokak sokak dolaştık. Yerel yönetimlerden duyulan memnuniyet, oyları arttırıyor. Biz Kiraz’da, Tire’de, Bayındır’da iyiyiz. Beydağ’da da oy oranımız artmıştır. İnşallah önümüzdeki günler, daha iyi günlerin habercisi olacak” ifadelerini kullandı.

“Yaşam standartlarını arttırmayı hedefleyerek geldik”

2004’te de 2014’te de söylediklerini gazetemizin arşivinde bulmanın mümkün olduğunu belirten Badem, “İlk dönemimizde ‘İnsanlarımızın yaşam standartlarını arttıracağız’ diye yola çıkarak geldik. ‘Sokakta taş döşeyeceğiz, tamir yapacağız’ demedik. Ama buna rağmen dönemimizin sonuna geldiğimizde 1 milyon metrekare taş döşeme yapmış olacağız. ‘İşsizliğe çözüm bulmaya çalışacağız’ demiştik. Yaşam standartlarını arttırmanın bir numaralı ve en önemli yolu, doğalgazı getirmekti. Bugün baktığımızda 10 bini aşan abonemiz oldu. Neredeyse Ödemiş’in yarısı. İnşallah, önümüzdeki Ekim ve Kasım aylarında bu sayı daha da artacaktır.

“Kamulaştırma olmasaydı yollar biterdi”

Arkasından hastaneyi bitirdik. İzmir dışından ziyaretçilerimiz oldu. Dediler ki; ‘Türkiye’nin en önemli özel hastanelerinin standardında bir hastaneye kavuştunuz.’ Yol geldi, bugüne kadar çoktan bitecekti. Bölünmüş yoldan bahsediyoruz. Avrupa ülkelerindeki otoban denilen yolların standardındaki bir yoldan bahsediyoruz. Eğer kamulaştırma sorunları olmasaydı İlkkurşun dahil, Kaymakçı yönü dahil bugün bu yol açılmıştı. Bu seçimlerde bölünmüş yola geçeceğimizi düşünüyordum. 

OSB tamamlanıyor, hayvancılığa destek

Organize Sanayi Bölgemizdeki alt yapıyı tamamen bitirdik. 45 parselin 45’ini de sattık. Projeler çizilmeye başladı. İnsanlar; artık bina yapmaya başlayacak, fabrikalarını kurmaya başlayacak. Gazetenizin aracılığıyla başka bir şey daha söylemek istiyorum. Organize Sanayi Bölgemizdeki 35 bin ve 75 bin metrekarelik iki parseli, Tarım Kredi Kooperatifi’ne tahsis ettik. Birinde süt ve süt işleme tesisleri, diğerinde de yem tesisleri yapılacak. Dolayısıyla Ödemiş’in can damarı, gelir kaynağı olan hayvancılık sektörüne böyle bir katkımız olacak. Organize Sanayi Bölgesi, belki de bir yıl içersinde insanlarımızın ekmek parası kazandığı, sosyal güvenceli işe kavuştuğu bir yer olacak.

TOKİ demiştik. TOKİ’nin 480 konutun ihalesi, 12 Haziran’da yapıldı. Çağrı merkezimizi kurduk. 252 kişinin çalıştığı bir yer. Eğer başvuru olursa bu sayının artacağını söyleyelim. Sigorta güvenceli, temiz bir iş ortamının bulunduğu bir yer oldu çağrı merkezi. Buna benzer verdiğimiz sözleri yerine getirdik.

Fakülte, yakında açıklanacak

Ödemiş’te maalesef kapanırken kimsenin ses çıkarmadığı 20 yıllık hemşirelik yüksek okulu kapandıktan sonra yerine Çocuk Gelişimi Bölümü’nü getirmek bize nasip oldu. Bölüm, bu yıl öğrenci kaydına başlayacak. Bu da bize yetmiyor. Kısa bir süre sonra Ege Üniversitesi Senatosu’ndan geçen ama YÖK’ten daha geçmediği için henüz açıklamadığımız fakültenin Ödemiş’e kuruluş kararını da inşallah önümüzdeki zamanda açıklayacağız.

Kırsal mahallelerde yaptığımız halı saha ve düğün salonlarından, pazar yerlerinden bahsetmiyorum. Biz, verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Seçim sürecinde teşkilatımızla tek yürek olduk. Milletvekili adaylarımızın seçim çalışmalarında da birlikte olduk” dedi.

Diğer açıklamalar yarın gazetemizde

Başkan Badem’in imar affı ve bazı başka konulardaki açıklamalarını yarınki sayımızdan takip edebilirsiniz.

Haber: Turgay KONURALP 

Bakmadan Geçme