• Haberler
  • İzmir
  • Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmasına karşı imza kampanyası başladı

Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmasına karşı imza kampanyası başladı

İlkses’ten Rabia Aykut’un haberine göre Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılıp Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınmasına karşı...

İlkses’ten Rabia Aykut’un haberine göre Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılıp Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınmasına karşı Karabağlar Kent Konseyi, İzmir Tabip Odası, sendika ve kitle örgütleri imza kampanyası başlattı. Grup hastanedeki poliklinikler önüne imza standı açarak “hastaneme dokunma”, “yolda ölmek istemiyoruz”, “ranta değil sağlık için hizmet” ve “sağlığıma dokunma” sloganları eşliğinde basın açıklaması düzenledi. Açıklama Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı tarafından okundu.

500.000 vatandaş yaşıyor

Açıklamada Karabağlar’da 500.000 vatandaşın yaşadığı ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 40 yıldır hizmet vermekte olduğu hatırlatıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile beraber bu hastanenin bölgedeki sağlık hizmetlerini belirli bir oranda karşıladığı da söylendi; “hastanenin taşınması sonucunda halkımız sağlık hizmetinden yararlanmada çok büyük bir kayıp yaşayacaktır” dendi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ise yaptığı açıklamada sağlığın anayasal hak olduğunu belirterek “Gelecekte verimsiz olacağı bugünden belli olan bir şehir hastanesi için şehrin içerisinde yıllardır yüksek kalitede, hızlı, yerleşik, ulaşılabilir sağlık hizmeti vermekte olan hastanelerin kapatılması ve küçültülmesi şeklinde uygulanan politika asla kabul edilemez” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme