• Haberler
  • Bozdağ'ın zirvesinden gün doğumunu izlediler

Bozdağ'ın zirvesinden gün doğumunu izlediler

Efe Dağcılık, dolunayda gece yürüyüşü yaparak Bozdağ'ın zirvesinden güneşin doğuşunu izledi. Cumartesi gecesi Bozdağ'a giden Efe...

Efe Dağcılık, dolunayda gece yürüyüşü yaparak Bozdağ’ın zirvesinden güneşin doğuşunu izledi. Cumartesi gecesi Bozdağ’a giden Efe Dağcılık üyeleri, saat 01.20’de dolunay eşliğinde gece yürüyüşü yaparak Bozdağ’ın zirvesine çıktı.

Gece yürüyüşü ile ilgili gazetemize bilgi veren İlhan Biçer, şunları söyledi: “Efe Dağcılık olarak 30 Temmuz Cumartesi gecesi Bozdağ’a gittik. Gece 01.20’de Erşan Dalgan rehberliğinde Bozdağ’dan 25 dağcı doğasever, dolunay eşliğinde Bozdağ’ın zirvesine hareket ettik. Dolunayın muhteşem manzarasında yürüyüşümüz çok güzel geçti. Sabaha karşı saat 04.00’te Bozdağ’ın zirvesine ulaştık. Zirvede sert bir hava vardı, ateş yakarak ısındık. Sabah şafak sökmeye, hava aydınlanmaya başladı. Saat 05.40 gibi güneş, ufuk çizgisinden doğmaya başladı. Bozdağ zirveden güneşin muhteşem manzarası vardı. Bu muhteşem güzellikleri seyrettikten sonra inişe başladık. Kar kuyularının yanına geldiğimizde burada kahvaltımızı yaptık. Buradan Gölcük Gölü, Ödemiş, Bozdağ, Elmabağ’ın manzarasını seyrettik. Daha sonra Bozdağ’a inerek etkinliğimiz son buldu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Tüm katılımcı doğasever dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Haber: Şazenuş KESKİN

Bakmadan Geçme