• Haberler
  • Genel
  • Bosna Hersek’in Ustikolina Şehri ve Türkiye’nin Foça Belediyesi Kardeş Şehir Olma Yolunda

Bosna Hersek’in Ustikolina Şehri ve Türkiye’nin Foça Belediyesi Kardeş Şehir Olma Yolunda

Foça Belediyesi meclis üyeleri, Bosna Hersek’in Ustikolina şehri ile kardeş şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor....

Foça Belediyesi meclis üyeleri, Bosna Hersek’in Ustikolina şehri ile kardeş şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor. Foca Yaz Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Ustikolina’ya davet edilen meclis üyeleri, Ustikolina Belediye Başkanı Muyo Soracija ve meclis üyeleri tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Foça Belediye Meclis Üyesi Kenan Gülay, yapılan görüşmede kardeş şehir olma fikrini paylaştıklarını ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün selamlarını ilettiklerini belirtti. Ayrıca, iki belediye arasında ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek üzerinde çalıştıklarını, “Her Fidan Bir Umut” projesinin Güneydoğu depremi nedeniyle geciktiğini ancak projenin hala gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Haber

Foça Belediye Meclis Üyesi Hakan Barcın ise “Sakin Şehir” projesinden bahsederek Ustikolina’yı da Sakin Şehir olmaya davet etti.

Ustikolina Belediye Başkanı Muyo Soracija ve meclis üyeleri de Foça Belediyesi’nin projelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve iki belediyenin uzun yıllar süren kardeşliğinin devam etmesini dilediklerini ifade ettiler.

Bu görüşmelerin ardından iki belediye arasında kardeş şehir olma süreci daha da ilerleyerek, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor. Her iki taraf da dostluklarının ve iş birliğinin uzun yıllar devam etmesi adına çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme