• Haberler
  • İzmir
  • Boşanma Sürecinde Kaybolan Çocuğun İadesi İçin Annesinden Yardım Çağrısı

Boşanma Sürecinde Kaybolan Çocuğun İadesi İçin Annesinden Yardım Çağrısı

İzmir’de yaşayan Sinem Yaşar A. ve Serdar A., geçen Aralık ayında boşanma kararı aldı. 6 yaşındaki...

İzmir’de yaşayan Sinem Yaşar A. ve Serdar A., geçen Aralık ayında boşanma kararı aldı. 6 yaşındaki çocuklarının velayeti konusunda anlaşmaya varamadıkları için dava ertelendi. 4 Mayıs günü eşi Serdar A.’nın ortak velayetlerinde olan oğulları Poyraz ile kaybolduğunu belirten anne, 2 aydır oğlundan haber alamıyor. Oğlunun nerede olduğunu bilmediği için arayışını sürdüren Sinem Yaşar A., “Eşim, oğlumla birlikte bir haftalık tatile gittiklerini belirten bir not bıraktıktan sonra kayboldu. Bir hafta sonunda oğlum geri gelmedi. Karakola başvurduğumda oğlumuzun ortak velayetimizde olduğu için kaçırıldığını kanıtlayamadım. Açtığım dava sonucunda geçici velayeti aldım, ancak şu anda nerede olduklarını bilmiyorum. Amerika’ya Kolombiya üzerinden geçtiklerini düşünüyorum. Adalet Bakanlığından gelecek yazıyla birlikte iade talebinde bulunacağım” diyor.

Geçici velayet oğlunun annesine verildi
Sinem Yaşar A., 4 Mayıs günü eve geldiğinde bir not bulduğunu anlatıyor: “Eşim, bıraktığı notta yaklaşık bir haftalık bir tatil yapacaklarını, döneceklerini ve endişelenmemem gerektiğini yazmıştı. Ancak bir hafta sonra İzmir’e dönmediler ve haber alamadım. Henüz dava sonuçlanmadığı için oğlumuzun velayeti eşimle bende ortaktı. Bu nedenle polis merkezine gittiğimde çocuğumun eşim tarafından kaçırıldığını kanıtlayamadım. Eşimin arkadaşlarıyla konuştuğumda, oğlumu kaçırma planını 4 aydır yaptığına dair duyumlar aldım. Eşimin ailesiyle iletişime geçmeye çalıştığımda genellikle olumsuz ve yardımcı olmayan cevaplar aldım. Eşimin ailesinin bir kısmı Amerika’da. Kolombiya’ya gittiklerini öğrendiğimde, kaçak yollarla Amerika’ya geçebileceklerini düşündüm. Ailesinin sakin tavırları ve yardım etmeme isteksizlikleri bu şüphemi güçlendirdi. Kolombiya, vizesiz ve kaçak yollarla Amerika’ya geçişin kolay olduğu bir ülke. Ancak duyumlarımı kanıtlayamıyorum. Bu yüzden konuyla ilgili olarak Amerika’ya yazı yazabilmek için Adalet Bakanlığından gelecek yazıyı bekliyorum. Çünkü bu süre zarfında mahkeme tarafından oğlumun geçici velayeti bana verildi ve iade talebinde bulunabiliyorum” diyor.

Haber

“Oğlumun bir annenin şefkatine ihtiyacı var”
Oğlunu son olarak 4 Mayıs sabahı gördüğünü belirten anne, “Oğlumla birlikte uyurduk. Okula gitmeden önce kahvaltısını hazırlardım. Başını okşardım ve bir daha göremedim. Oğluma ulaşamıyorum. Hangi ülkede olduğunu, sağlık durumunu bilmiyorum. Onu çok özledim. Bu süreçte psikolojisinin ve fiziksel sağlığının bozulmasından endişe ediyorum. Aramızda özel bir bağ var. İki gün beni görmeden duramayan bir çocuktu. Oğlumun bir annenin yanına ihtiyacı var. Adalet Bakanlığından ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gerekli önlemleri almasını ve yardımcı olmasını talep ediyorum” diye çağrıda bulunuyor. Oğluyla birlikteyken her gün ona çikolata aldığını belirten anne, Poyraz’ın en sevdiği çikolatayı alıp odasına koymaya devam ettiğini ifade ediyor.

İHA

Bakmadan Geçme