• Haberler
  • Asayiş
  • Bornova’da Mahalle Bekçisine Saldıran Saldırgan, Polis Müdahalesi Sonucu Teslim Oldu

Bornova’da Mahalle Bekçisine Saldıran Saldırgan, Polis Müdahalesi Sonucu Teslim Oldu

Olay, Evka 4 Mahallesi’nde saat 04.30 civarında gerçekleşti. Mahalle bekçileri, Ziya Ç. adlı kişiyi (27) pompalı...

Olay, Evka 4 Mahallesi’nde saat 04.30 civarında gerçekleşti. Mahalle bekçileri, Ziya Ç. adlı kişiyi (27) pompalı tüfekle rastgele ateş açarken yakalamaya çalıştı. Ziya Ç.’nin ateş etmesi sonucu bir bekçi olan A.K. (34) yaralandı. Saldırgan, bekçiyi yaraladıktan sonra kaçtı ve çevreye rastgele ateş etti.

Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi. Yaralı bekçi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmak üzere ambulansla taşındı. Yaralı bekçinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Ziya Ç.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, olay yerinin yakınlarında saat 08.00 civarında saldırganı buldu. Saldırgan, yakalanacağını anladığında bir manav tezgahının önüne oturarak suç aleti olan tüfeği kafasına dayadı.

Polis, olay yerini güvenlik altına alırken özel harekat ekipleri de sevk edildi. Özel harekat ekipleri, Ziya Ç. ile iletişim kurmaya çalışarak yaklaşık 1.5 saat süren bir çaba sonucunda saldırganı ikna edip teslim olmasını sağladı. Saldırganın bacağından yaralı olduğu görüldü ve elindeki pompalı tüfeği polise teslim ederek olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İHA

Bakmadan Geçme