Bornova Belediyesi’nden bal üretimine katkı

Her yıl Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Arıcılık Eğitimi” hem arıcılığın yaygınlaştırılmasına hem de geliştirilmesine fayda sağlamakta....

Her yıl Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Arıcılık Eğitimi” hem arıcılığın yaygınlaştırılmasına hem de geliştirilmesine fayda sağlamakta.

Özellikle kadınların sıklıkla katılım sağladığı ve ortalama 110 kursiyerin katıldığı eğitimler hem teorik hem de pratik olarak 2 ay sürmekte. Bornova Belediyesi, iki aylık kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere de arılı kovan, kıyafet ve 14 kalemden oluşan arıcılık malzemelerini ücretsiz bir şekilde vermekte.

Kurs sonunda isteyen kursiyerler arılı kovanlarını kendi bahçelerine, yeri olmayanlar ise arılı kovanlarını Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu 30 dönüm alanı kaplayan Belediye Arılığına bırakabilmekte. Belediye arılığında, aracılığa yönelik her türlü danışmanlık ve yer tahsisi ücretsiz verilmekte.

Bornova Belediyesi Tarım Müdürü Hasan Çimen, bu sene kursa İzmir’e gelen depremzede vatandaşların da katıldığını ve önümüzdeki günlerde kursun tamamlanarak gerekli malzemelerin dağıtılacağını ifade etti.

Söz konusu kursa katılan kursiyerler ise üretici olmanın, doğaya katkı sağlamanın büyük huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme