Bornova Belediyesi ile Tertemiz Sokaklar

Bornova Belediyesi’nin daha temiz bir çevre hedefinde çalışmaları hızla sürüyor. Yenilenen temizlik araçları ve Temizlik İşleri...

Bornova Belediyesi’nin daha temiz bir çevre hedefinde çalışmaları hızla sürüyor. Yenilenen temizlik araçları ve Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesiyle Bornova’da temizlikte yeni bir dönem başlıyor.

Bornova sokaklarında 3 vardiya temizlik var!

İlçe genelinde 7 gün 24 saat çalışan ekipler atık toplama konusunda tek bir günü bile boş geçmiyor.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un imzasını taşıyan Bornova temiz çevre yatırımları kapsamında, 2019 yılında satın alınan yeni temizlik araçları ile, 333 kişilik kadro eşliğinde günlük 10 bin noktadan 480 ton evsel atık, 180 ton çuvallı moloz toplanıyor. Bornova sakinlerinin tümüne hizmet ulaştırmak için emek veren temizlik çalışanları, Günlük 10 bin noktadan 480 ton evsel atık, 180 ton çuvallı moloz topluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temizlik İşleri Şantiyesine kurduğu Katı Atık Transfer İstasyonu ile zaman ve yakıt tasarrufu sağlayan belediye, yılda 173 bin ton evsel atığı ve 66 bin ton moloz atığını temizliyor.

Çevreci bir Bornova

Bornova Belediyesi atıkların geri dönüştürülmesi için Bornova sakinlerine özel hizmet sunuyor. Evlerde ayrıştırılan atıklar için atık merkezlerine ulaşımı olmayan vatandaşlaa, belediyeye oluşturulan talep ile bir ekip gönderiliyor. Bu kapsamda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilen kağıt- karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil ürünleri, pil, akümülatör, floresan lamba, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, atık ilaç, bitkisel atık yağlar, hacimli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler lisanslı firmalara teslim ediliyor. Aynı zamanda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde sıfır atık üzerine bilgilendirme amaçlı çalışmalar yapılıyor. Hatta  Atık Sanat Atölyesi’nde atıklar sanata dönüştürülüyor.

Bornova Belediyesi çalışma koşullarında iyileştirmeye giderek Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde yenilediği kullanım alanlarıyla çalışanına değer veren belediyecilik anlayışında örnek oluşturuyor. Şantiyede günlük 90 konteyner dezenfekte edilirken 40 konteynera tamirat ve boyama işlemleri yapılıyor.

Daha temiz bir çevre hedefi ile yola çıkan ve bu kapsamda adımlar atılmasını sağlayan ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün araç filosunu tamamını yenilediklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çalışmaların gidişatı hakkında “ Temizlik İşleri Şantiyemizi de adına yakışır bir görünüme kavuştururak daha işlevsel bir hale getirdik. Böylece çalışanlarımızın motivasyonunu da arttırdık. Tüm bu yatırım ve çalışmalar birçok ilden daha büyük olan Bornovamızı daha temiz bir ilçeye dönüştürme hedefimize kısa sürede ulaşmamızı sağladı. Temizlik konusunda vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışmaya devam edeceğiz” sözlerini sarf ediyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme