Bornoava' da Balkan rüzgarı esti 

Kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr....

Kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festival ile hatırladık” dedi.

Müzik ve dansın buluştuğu etkinlikte, Balkan ezgilerinin Bornova’da hayat bulduğu festivalin coşkusu Büyükpark’ta açılan kültür stantları ile başladı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, “Sandık Kokusu” ve “Balkanlar Fotoğraf Sergisine” ev sahipliği yaptı. “İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü” Paneli ile ‘Balkanlar’dan Anadolu’ya Türk Halk Müziği Konseri’ Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. Çocuk Aktiviteleri ve dans gösterileri ile renklenen etkinlikte görev alan tüm dernekler Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen özel gecede Bornova’ya Balkan rüzgarını götürdü.

Festivalin son gününde katılımcı derneklerin halk oyunları ekiplerinin kostümleri ile bando eşliğinde düzenlediği kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Büyükpark’ ta başlayan kortej Küçükpark ve Süvari Caddesi boyunca sürerek Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda tamamlandı. Yürüyüşün ardından sunulan dans gösterilerisi de Bornovalılara güzel bir gece yaşattı.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme