• Haberler
  • Teknoloji
  • BMW, Elektrikli Otomobiller İçin Yeni Batarya Üretim Tesisi Kurdu

BMW, Elektrikli Otomobiller İçin Yeni Batarya Üretim Tesisi Kurdu

BMW, elektrikli otomobil pazarındaki varlığını genişletmek amacıyla Leipzig kampüsünde bir batarya üretim tesisi kurduğunu duyurdu. Bu...

BMW, elektrikli otomobil pazarındaki varlığını genişletmek amacıyla Leipzig kampüsünde bir batarya üretim tesisi kurduğunu duyurdu. Bu adım, BMW’nin elektrikli araçlar alanındaki çabalarını hızlandırdığını gösteriyor. Güney Carolina’daki üretim tesisi için 1.7 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştiren şirket, elektrikli araç endüstrisinin önde gelen oyuncularından biri olma hedefi taşıyor. BMW’nin bu tesiste özellikle tamamen elektrikli Mini Countryman için bataryalar üreteceği belirtiliyor.

Firma yetkilileri, “Leipzig tesisimiz hızla gelişiyor. BMW Group, elektromobilite alanında öncü konumunu BMW i3 gibi modeller üreterek elde etti. Şimdi ise e-bileşen üretimindeki gelişmeler ve yakında piyasaya sürülecek Mini Countryman ile geleceğin yönü şekilleniyor” dedi.

BMW’nin bu yatırımı sadece üretim kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda sürdürülebilirlik konusuna da vurgu yapacak. Şirket, tesisin çatısında bulunan 3.000 kilovat (kW) gücündeki güneş panelleri ve 5.700’den fazla ağaç gibi sürdürülebilirlik unsurlarıyla minimum karbon ayak izini hedefliyor.

Haber

Tesisin ilk aşamasının 2024’ün ortasına kadar tamamlanması planlanıyor. Tamamlandığında bu tesis, BMW’nin elektrikli araçlarının yüksek voltajlı pil bileşenlerini üretecek ve saklayacak olan EV lojistik merkezi olarak hizmet verecek. Ayrıca, bu tesisin tamamlanmasıyla birlikte Leipzig bölgesinde 500 yeni iş fırsatının doğması bekleniyor.

BMW, 2026 yılına kadar satılan araçların üçte birinin tamamen elektrikli olacağını açıkladı. Ayrıca, şirketin yakın gelecekte ABD’de elektrikli araçlar için bir batarya üretim tesisi kurabileceği konuşuluyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme