Biz imalatçıyız bu iş Fuar yapmakla olmaz

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'in haberine göre, işi yapmanın zor tarafının ağaç bulamamak olduğunu söyleyen Yaşa,...

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin’in haberine göre, işi yapmanın zor tarafının ağaç bulamamak olduğunu söyleyen Yaşa, 17 MODEKO İzmir Fuarı için de  kendini müzik aleti yapımına ve sanata adamış kişilere, devletin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Yaşa, “Biz imalatçıyız bu iş Fuar yapmakla olmaz konuşmak değil icraat istiyoruz. Pelesenk, bengi ve abanoz gibi ağaçlar müzik aleti yapımında kullanılır. Bize bu ağaçları, sanatla uğraşan bu sektördeki kişilere, kendi ürünlerinin teşhirini göndermelerini istiyoruz. Üretim yapabilmemiz için malzemeye ulaşmamız lazım” dedi.

“Bilmedikleri için eksikler”

Yaşa, “Öğrenci demek, talebe vecd edendir, bu işe gönül vermek en baş şey. Üretim ne, imalat ne, müzik aleti yapmak ne? Bunları bilmedikleri için eksikler. Z kuşağının sabrı ve sebatı öğrenmesi gerekiyor. Biz sebat, itaat ve icraat bilmeyen bir topluma neyi öğretebiliriz ki?” diye serzenişte bulundu.

Yaşa, “Biz artık kendi kabuğumuza çekildik, her şeyi kendimiz yapıyoruz, bir udu bir ayda hazır hale getiriyoruz. Burada sebat ve sabır önemli rol oynuyor” dedi.

“Üretim duygusuyla yol alabiliriz”

Yaşa, “Burada bir çok müzik aleti ve aksesuarları var. Enstrümanın vurgusu, teli eşiği, cilası gibi. Önemli olan eskiyi kurtarıp yeniyi koyabilmek fakat gençler her şeyi tüketim öznesi olarak görüyorlar, gerçek bir müzik aletini alıp çalamıyorlar bile” dedi.

Yaşa, “Bu yolda yürümek dirlikle olur, bu yolda yürümek birlikle olur, kendi ürettiğimiz pozitif enerji ve üretim duygusuyla yol alabiliriz ancak” diyerek sözlerini noktaladı.

(Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme