• Haberler
  • Gündem
  • BİM yönetimi çalışanların rapor almasına izin vermiyor iddiası

BİM yönetimi çalışanların rapor almasına izin vermiyor iddiası

İddiaları göre Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği dilekçede BİM, çalışanlarının keyfi olarak iş göremezlik raporu aldığını...

İddiaları göre Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği dilekçede BİM, çalışanlarının keyfi olarak iş göremezlik raporu aldığını belirterek işçilerine bu raporun verilmemesini talep etti.

Raporları keyfi olarak alıyorlar

BİM tarafından Balıkesir İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazılara göre yönetim, incelemeler doğrultusunda ortaya çıkanlara göre kimi çalışanların raporları keyfi olarak ve herhangi bir hastalığı veya rahatsızlığı bulunmamasına rağmen aldığını iddia etti. Yine BİM, çalışanların ilettiği raporların kimilerinin, söz konusu raporun verilmesi için gerekli tetkiklerin yapılmasında gereken makul süreden çok daha kısa süre içerisinde temin edildiğinin saptandığını belirtti.

Haber

Çalışanlar tarafından getirilen raporların sorgulanmasını da isteyen market yönetiminin gönderdiği dilekçe hakkında açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Balıkesir Şubesi, “İlgili mevzuata göre hekimler yaptıkları muayene sonucunda edindiği vicdani ve fenni kanaata ve şahsi müşahadesine göre rapor tanzim ederler” diyerek taleple beraber hekimlerin üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Talep hekimliklere ulaştı

Market yönetiminin Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçenin hekimliklere iletilmesinin de mesleğe yukarıdan müdahale anlamına geldiğinin altını çizen sendika, “Zaten zor şartlar altında çalışan sağlık emekçileri olarak bu hadsiz ve soyut ithamları kabul etmiyor ve baskının her türlüsünü reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme