• Haberler
  • Gündem
  • BEYDAĞ'DA ŞİFA DAĞITAN STEVİA BİTKİSİNİN İLK HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BEYDAĞ'DA ŞİFA DAĞITAN STEVİA BİTKİSİNİN İLK HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beydağ İlçesinde, Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar'ında bizzat desteği ile dikimi tamamlanan Stevia ' Şeker Otu 'bitkisinin...

Beydağ İlçesinde, Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ında bizzat desteği ile dikimi tamamlanan Stevia “ Şeker Otu “bitkisinin ilk hasadı,  Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden gelen konunun uzmanları nezdinde Stevia bitkisinin hasat çalışmaları tamamlandı.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Uzmanlar tarafından asrın bitkisi olarak tanıtılan ve deneme amaçlı ilçemizde de ürettiğimiz Stevia (şeker otu) bitkisinin ilk hasadını İzmir Büyükşehir Belediyemizden gelen ekiple verimli bir şekilde gerçekleştirdik.

Şekerotu, dildeki tat alma hücrelerine yüzde 400 tatlıymış hissi veriyor ve hiç şeker ihtiva etmiyor. Bu nedenle diyabet hastaları tarafından daha çok tercih ediliyor; diyabet, hipertansiyon ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor” dedi.

Beydağ İlçesinde gerçekleşen çalışmayla Şekerotu Bitkisi olarak tabir edilen Stevia’nın hasat çalışmaları tamamlanırken, bitkinin yine bölgede yetiştirilmesi için gerekli adımların atılacağı bildirildi.

Seher GÖÇEN

Bakmadan Geçme