- Haberler
- Beydağ'da ödül yağmuru
Beydağ'da ödül yağmuru
Beydağ'da 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle yapılan kutlama etkinliği kapsamında şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere...
Beydağ’da 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle yapılan kutlama etkinliği kapsamında şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere altın ve çeşitli ödüllerinin takdimi ve program içinde yer alan şiir sunumu, günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şevki Kayaturan tarafından sunulması, müzik dinletisi gibi etkinlikler yapıldı.
Beydağ Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen 53. Kütüphaneler Haftası kutlama etkinliğine Beydağ İlçe Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Beydağ İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Kırım, Beydağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ay, Beydağ İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, Beydağ İlçe Müftüsü Mustafa Karaman, Beydağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Kıran, Beydağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yıldırım ve çeşitli okullardan öğretmenler katıldılar.
Bilginin önemine dikkat çekti
Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şevki Kayaturan, “Her yeni buluş, yeni isimleri oraya çıkarmakta; Atom Çağı, Uzay Çağı, İletişim Çağı gibi. Bugün içinde yaşadığımız dönem de Enformasyon Çağı olarak adlandırılıyor. Bu nedenle de bakanlığımız tarafından 53. Kütüphane Haftası’nın ana teması da ‘Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler’ olarak açıklandı.
Enformasyon, ya da daha yaygın kullanımı ile bilgi, insanoğlu için daima önemli olmuş, ön planda yer işgal etmiştir. Milattan önce ilk çağlarda bir insan için bilgi, bir ölüm-kalım sorunudur. Doğaya karşı verdiği yaşam savaşında ilkel insanın tek dayanağı; gözlemleyerek, deneyerek, sınayarak yavaş yavaş elde ettiği ve titizlikle koruduğu bilgi hazinesini en olumlu biçimde yararlanmasını sağlayan aklıydı. Bazen bu bilgi elde edilirken yaşamını yitirenler, diğerlerini gelecekte o tehlikeden korumaktaydılar. O halde bu çok değerli bilgi, titizlikle korunmalı ve onu bilmeyenlere geleceğe ulaştırılmalıydı. Bu konuda ilk iletişim ortamı, elbette dildir. İnsanlar, konuşarak deneylerinin sonuçlarını teşkil eden bilgilerini birbirlerine aktarmışlardır. İkinci asıl büyük aşama, yazının bulunmasıdır. Yazının bulunmasıyla bilgiler, nesilden nesillere kitaplarla daha kolay rahatlıkla aktarılmıştır. Bilgi paylaşımında çok önemli yeri olan bir başka dönem de kitle iletişim araçlarının gelişmesine rastlayan dönemdir. Bu dönemde hem bilgi birikimi, hem de bilgi paylaşımı açısından yeni bir aşamaya gelindiği gözlenmektedir. Kütüphane materyalleri arasında yer alan yeni bilgi taşıyıcıları ise, bir yandan üretilmiş bilginin sadece yazıyla anlatılma zorunluluğunu ortadan kaldırarak ses ve görüntü ile istenen sonuca ulaşılmasını sağlamakta, bir yandan da kullanıcının kelimeler arasında boğulmadan, üstelik daha kapsamlı bir biçimde mesajı algılaması kolaylığını getirmektedir.
Ülkemizde 1964’ten bu yana Mart ayının son pazartesi başlayan haftası, Kütüphane Haftası olarak kutlanılmakta, hafta boyunca, görsel ve yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatılmaktadır. Bu konuya halkın, öğrencilerin dikkati çekilerek okuma alışkanlığı ve zevkini kazandırarak, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmaları sağlanmaktadır. Beydağ İlçe Halk Kütüphanesi iki personelle, 7800 kitap, yedi bilgisayar ile okuyucularına hizmet sunmaktadır. İlçemizde kütüphane hizmetlerinin yürütülmesinde bize her daim destek olacağını ifade eden Sayın Kaymakamımız Gürkan Üçüncü’ye, seçildiği günden bu tarafa bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın S.Vasfi Şentürk’e, her zaman yanımızda olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın Ay ve Milli Eğitim personeline, verilecek ödüllerin temininde Kaymakamlığımız ve belediye başkanımızın yanı sıra bize destek olanlar Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ünal İçmesu’ya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Osman Kıran’a, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sayın Osman Yıldırım’a, kıymetli zamanlarınızı ayırarak buraya kadar gelip yanımızda olan siz saygıdeğer konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
“Kaymakam olmaya kütüphanede karar verdim”
Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, “Kütüphanelerin hayatımda çok özel bir yeri var. Kaymakamlığa karar verdiğim yerlerden biri de kütüphanelerdir. O bakımdan kütüphanelerin öneminin son derece bilincinde olan insanlardan biriyim. Kütüphanelerde ilk okuduğum kitap, Ahmet Günbay’dan Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan Figan kitabıydı. Bunu da hiçbir zaman unutmuyorum. Ayrıca siz değerli öğrenci kardeşlerime bir ağabey öğüdü: Kendinizi hangi alanda görmek istiyorsanız o alanda kendinizi geliştirin ve hayatınıza ona göre güzel bir yön verin. Çok kitap okumanın size daha çok katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Haber: Turgay KONURALP
Bakmadan Geçme





