Beydağ'da bilim fuarı

Beydağ İmam Hatip Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleşti. İkinci kez gerçekleşen etkinlik, okulun spor salonunda gerçekleşti....

Beydağ İmam Hatip Ortaokulu’nda TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleşti. İkinci kez gerçekleşen etkinlik, okulun spor salonunda gerçekleşti. Yapılan etkinliğe Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erhun Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ay, İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala ve ilçedeki çeşitli kamu kurum müdürleri katıldılar.

Okul Müdürü Muzaffer Çam konuşmasında, “Okulumuzda 5.,6.,7. ve 8. sınıflarda toplam 73 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerimiz, normal ortaokul müfredatını gördükleri gibi meslek dersleri dediğimiz Arapça Kur’an-ı Kerim, Hz.Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini de almaktadırlar. Amacımız, öğrencilerimizi orta öğretime donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Bilim fuarındaki çalışmalarımız; Matematik, Türkçe, Teknoloji ve Tasarım, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanındadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda  belirledikleri konular üzerine araştırma  yapabilecekleri, çalışmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek  öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu fuarlar, bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmaktır. Bu nedenle öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle öğrencilerimizin hazırlamış oldukları proje ve uygulamalarını sunmak istiyoruz” dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme