• Haberler
  • İzmir
  • Beydağ Belediyesi’nden ‘Kestane Gal Arısı’ hakkında bilgilendirme

Beydağ Belediyesi’nden ‘Kestane Gal Arısı’ hakkında bilgilendirme

Beydağ Belediyesi,  “Kestane Gal Arısı Zararlısı” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 'Katil arı' olarak ta bilinen zararlının...

Beydağ Belediyesi,  “Kestane Gal Arısı Zararlısı” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. “Katil arı” olarak ta bilinen zararlının İzmir’in Beydağ İlçesi’nin önemli gelir kaynaklarından biri olan kestane ağaçlarında görülen Gal Arısı ile baş etmenin yolları toplantıya katılım sağlayan kestane üreticilerine anlatıldı.

Haber

Beydağ’ın Beyköy Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıda Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü OZM Şube Müdürü Ozan Cevizli ile Bayındır Orman İşletme Müdürü Yavuz Karadağ, Bayındır Orman İşletme Şefi Mustafa Özkasap, Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri İsmail Pekcanlar, Adnan Özer, Beydağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hatice Acar, Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, kestane tüccarları ve Beydağlı kestane üreticileri katılım gösterdi

Haber

Toplantı kapsamında keste yetiştiricilerine, “Kestane Gal Arısı” ile mücadelenin yolları anlatıldı. Gal arısı zararlılarının dünya üzerinde ve Türkiye’de ki geçmişinden bahsedildi.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar , bu zararlı ile başa çıkmanın kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek, “Beydağ’ımızın önemli gelir kaynaklarından kestane ağaçlarında verim düşüklüğüne neden olan kestane gal arısı ile mücadelede kararlıyız. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyemizden aldığımız desteklerle gerekse İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yardımlarıyla bu hastalığa çözüm bulmaya devam edeceğiz. Kestane üreticilerimizin dertlerine çözüm bulmak için hep beraber olup bu sıkıntıya hep birlikte çözüm üretelim istedik. Gal arısının yumurtalarını yiyen faydalı böcekli mücadelenin yanı sıra, malt ve şeker içerikli preparatın yaydığı kokuya gelen böceğin ağaçlara asılan sarı renkli yapışkan tuzaklara yakalandığı gözlendi. Başarılı sonuç veren yöntemi, bölgedeki ağaçlarımızda uygulayarak zararımızı en aza indirmeye çalışacağız. Bugün burada bizlere destek olan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme