Beş lig yukarı çıktı

1. Amatör Küme H Grubu’nda zirve mücadelesi veren Tire Belediyespor’un Nijeryalı golcüsü Raşid İbrahim Akanbi, Süper...

1. Amatör Küme H Grubu’nda zirve mücadelesi veren Tire Belediyespor’un Nijeryalı golcüsü Raşid İbrahim Akanbi, Süper Lig’in kapısını zorlayan Menemenspor’a transfer oldu. Türk futbol tarihinde büyük yankı uyandıran bu flaş gelişme ile birlikte 21 yaşındaki oyuncu, bir anda tam beş lig birden atlayarak 1.Lig futbolcusu oldu.

Denemeye alınmıştı

Menemenspor’un ligin devre arasında gerçekleştirdiği Antalya kampında denemeye alınan Akanbi, sarı lacivertli takımın burada Süper Lig ekibi Gaziantep FK ve Macaristan 1.Ligi takımlarından Kaposvari Rakoczi ile yaptığı hazırlık maçlarında forma giyerek Teknik Direktör Cenk Laleci’nin de beğenisini kazanmıştı. Akanbi’nin bu deneme süreci, Tire Belediyespor’un hükmen kazandığı ve bay geçtiği haftalara denk gelmişti.  Akanbi’nin yeni takımı Menemenspor, geçtiğimiz günlerde de Bölgesel Amatör Lig takımlarından Görelespor forması giyen savunma oyuncusu Ömer Şahbaş’ı da renklerine katarak dikkat çekmişti.

Veda maçı Özdere

Tire Belediyespor’dan konu ile ilgili ‘Güle Güle Akanbi’ başlığı ile yapılan açıklamada, “Oyuncumuz Rasheed ibrahim Akanbi, PTT 1.Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor’a transfer olmuştur. Anlaşma gereği oyuncumuz, yarın (dün) oynanacak olan Özderespor karşılaşması ile Tire’de son maçına çıkacak olup taraftarımıza veda edecektir. Türk futbol tarihinde ilk defa 1. Amatör küme takımından PTT 1. Lig’e transfer gerçekleştirmiştir. Tüm halkımızı İbrahim Akanbi’ye veda niteliği taşıyan yarınki Özderespor karşılaşmasına davet ediyoruz” denildi.

Tire için 27 gol attı

Bu sezon ligde 23, hazırlık maçlarında da 4 gol olmak üzere rakip fileleri toplam 27 kez sarsan Akanbi, Türkiye macerasına geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Süper Amatör Lig’de Foça Belediyespor ile başlayıp bu takımda çıktığı 12 maçta 24 gol kaydetmişti.

Akıllara Mert Hakan geldi

Öte yandan Akanbi’nin transferi, birkaç sezon önce yine Tire’den Menemen’e giden Mert Hakan Yandaş’ı anımsattı. O dönem 3.Lig’de mücadele eden Tire 1922’de gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Mert Hakan da Menemenspor’a gitmişti. Bugün Süper Lig lideri Sivasspor’un futbolcusu olan Mert Hakan, büyük kulüpleri peşinden koşturuyor.

Osman Toka

Bakmadan Geçme