• Haberler
  • İzmir
  • Bergama’daki Agrobay Seracılık’a boykot çağrısı

Bergama’daki Agrobay Seracılık’a boykot çağrısı

İzmir’in Bergama ve Dikili ilçelerinin arasında bulunan, Bayburt Grup’a ait olan ve Avrupa’nın en büyük domates...

İzmir’in Bergama ve Dikili ilçelerinin arasında bulunan, Bayburt Grup’a ait olan ve Avrupa’nın en büyük domates serası olan Agrobay’da sendikalanan işçilerin küçülme bahanesiyle işten çıkarıldığı iddia edilmiş, maaşlarının geç yatırıldığını, komisyonlarına çöküldüğünü, sağlıksız malzemeler kullandıklarını ve mobbinge uğradıklarını iddia eden işçiler serada eylemlere başlamışlardı.

Farklı sendikaların bölgeye akın etmesi ile işçilerin eylemleri çadırlı direnişe dönüşmüş, bölgeye gelen ilk sendika ise Tarım İşçileri Sendikası olmuştu.

Sendikadan seraya boykot çağrısı

Geçtiğimiz günlerde işçi eylemlerinin devam etmesi üzerine seranın önüne kolluk kuvvetleri ile çıkarma yapılmış, 3 sendika lideri ve çok sayıda kadın işçi gözaltına alınmıştı.

Başkanı Umut Kocagöz’ün de gözaltına alındığı Tarım İşçileri Sendikası, Agrobay’ı ve Agrobay’dan ürün alan marketleri boykot etme çağrısında bulundu.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda sendika, “Haklarımızı almak için desteğinize ihtiyacımız var! Agrobay’ın patronlarına gücümüzü gösterelim. Hasanbey Çiftliği markasını almayalım. İşçilerin hakları verilerine kadar Migros ve BİM’den Agrobay domatesi almayalım, bu çağrımızı elden ele yaygınlaştıralım” dedi.

https://x.com/tarimsendikasi/status/1701509717577683119?s=20

Haber merkezi

Bakmadan Geçme