• Haberler
  • Özel Haber
  • Bergama’da değerli fıstık dolu araziler ve meralar, şirketlere bin liraya satıldı

Bergama’da değerli fıstık dolu araziler ve meralar, şirketlere bin liraya satıldı

Bergama’nın Yunt Dağları’ndaki üç köyde yürütülecek GES ve RES projeleri kapsamında 10.000 ağacın kesilmesi, ve köylülerin...

Bergama’nın Yunt Dağları’ndaki üç köyde yürütülecek GES ve RES projeleri kapsamında 10.000 ağacın kesilmesi, ve köylülerin hayvancılık faaliyetleri için olmazsa olmaz meraların üzerine güneş panelleri yerleştirilmesi planı, halkın tepkisini çekmişti. İhalenin yapıldığı salona Bergama Çevre Platformu aktivistlerinin girişi engellenmek istemişti.

Platform başkanı Erol Engel; “Belediye komisyon oluşturmuş. Komisyon başkanı “giremezsiniz” dedi. Elimdeki telefonda ihale yasası zaten açıktı. Yasalara göre halkın ihaleleri izleme hakkı olduğunu, projelerin yürütüldüğü köylerden gelen insanların ve muhtarların ihaleyi takip etmek istediğini söyledik. Bizi içeri almak zorunda kaldılar.” dedi.

Verilen rakamlara göre 50 dekar alan satışa çıkarılacak. Ortalama Bir dekar arazinin 10-15.000 lira arası değeri olduğunu ekleyen Engel, “İhaleye bir kişi katılmış. 50 dekar alana 50 bin lira fiyat biçilmiş, yani dekar başına 1000 lira. Komisyonu ilk ihaleye mümkün olduğu kadar kişi çağırılması gerektiğini, yaşanan durumun abes olduğunu söyledik. AKP Meclis Grup Başkanı başını kaldırıp yüzümüze bile bakamadı” dedi.

Halihazırda Bergama’nın en yoksul köylerinden olan bu üç köyde planlanan projeler devreye girerse, halkın elinde var olan geçim kaynakları da ellerinden alınmış olacak. Köyleri gençler zaten terk etmiş durumda. Engel, planı “insansızlaştırma projesi” olarak tanımladı.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme