Bergama’da “ÇEDES’e hayır” standı

İzmir’deki 842 okula Diyanet İşler Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla oluşturulan “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip...

İzmir’deki 842 okula Diyanet İşler Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla oluşturulan “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” isimli proje kapsamında manevi danışman sıfatıyla Diyanet’te görevli din adamları atanmıştı. Çocuklar için etkinlik organize etme ve manevi eğitim verme yetkisi verilen bu kişilerin pedagojik eğitimi olmaması tepkilere yol açmış, projenin laikliğe aykırı olduğu söylenmişti.

Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla beraber projenin iptali taleplerine karşı herhangi bir bilgi verilmemesi ile projeye tepkiler yeniden hızlanmış, 11 Eylül’de İzmir’in Dikili ilçesinde projeye karşı açıklama yapılmış, 16 Eylül’de İzmir’de düzenlenecek büyük bir protesto gösterisi organize edilmişti.

Bergama’da “ÇEDES’e hayır” standı

Bergama ilçesinde projeye karşı duyarlılık oluşturulması için bir stant kurulacak. Bergama’nın merkezinde yer alan Bergama Kültür Merkezi önünde saat 15.00’te kurulacak stantta ÇEDES’e karşı laikliği ve bilimi göz önüne alan bildiriler dağıtılacak ve 16 Eylül’de yapılacak İzmir’deki büyük protesto gösterisine katılma çağrıları yapılacak.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme