Bergama Millet Bahçesi’ne dikilmeyi bekleyen ağaçlar kurudu

Bergama’ya yapılması planlanan Millet Bahçesi 2021 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmış, ardından...

Bergama’ya yapılması planlanan Millet Bahçesi 2021 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmış, ardından İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Mahkeme, planlarda bulunan ticari alanın kamu yararına olmadığına, stadyumun ve kapalı spor salonunun planlarda görülmediğine hükmetmişti.

Yeşil alan için getirilen ağaçlar dikilemeden kurudu

Bakanlık tarafından yeniden onaylanan Millet Bahçesi’nde yeşil alanlar için getirilip dikilmeyi bekleyen ağaçlar, dikilemeden kurudu.

Millet Bahçesi’nin inşa edilmesi için yüzden fazla iş yeri yıkılmış, Bergama çapında işyeri kıtlığı baş göstermişti.

Belli ölçülerde yeşil alan yapılacağı söylenen alan ise çok geçmeden betona bulanmış, İnşaat Mühendisleri Odası Bergama Temsilcisi Ertan Alayat yeşil alanlara dikilmek için getirilen ağaçların yıllardır saksıda bekletildiğini söylemişti.

Haber

Haber

29 Ekim 2023’te açılacaktı

İlk ihaleyle beraber Millet Bahçesi’nin 29 Ekim 2023’te tamamlanması planlanmıştı. 6. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın ardından bir ihale daha gerçekleşmişti. Dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan duyuruda, yeniden bakanlık tarafından onaylanan Millet Bahçesi’nden ticari alanın çıkarılmadığı, spor salonunun ve stadyumun planlarda gözükmediği belirtildi.

Şu anda Millet Bahçesi’nin yanında bulunan tabelaya göre ise işin bitim tarihi, 31.12.2023 tarihine ertelendi. Müşavirlik Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.’ye verilirken yüklenici firmalar ise İşsan İnş. Ltd. Şti ile Mete Altyapı İnş. A.Ş. oldu.

Haber

Utku Beycan

Bakmadan Geçme