• Haberler
  • Belediye Meclisi’nde ‘yobaz’ tartışması

Belediye Meclisi’nde ‘yobaz’ tartışması

Geçtiğimiz pazartesi günü Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis...

Geçtiğimiz pazartesi günü Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda MHP’li Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı, CHP’li Meclis Üyesi Ufuk Aykol’u hedef aldı.

“Ülkücülere yobaz demek, kimsenin haddi ve harcı değildir”

Dilek ve temennilerde söz alan Kınlı, “Geçtiğimiz ay içinde CHP’li bir meclis üyesinin talihsiz bir paylaşımını gördük. Bu konuyla ilgili partim adına bir açıklama yapmak isterim. Geçtiğimiz ay içerisinde A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Almanya’yı yenerek Tokyo’daki olimpiyatlara katılma hakkını elde etmesinin ardından milletçe bir sevinç yaşadık. Bu başarıda pay sahibi olan milli sporcularımız ve teknik heyetle de gururlandık. Bu konuyla ilgili liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve teşkilatımızın ileri gelenleri, tebrik mesajları yayınladılar. Fakat o günlerde CHP’li mevcut belediye meclis üyesi, belediye başkanına yakınlığıyla da bilinen Ufuk Aykol’un sosyal medya üzerinden haddini bir hayli aşarak tüm Ülkücü camiayı hedef alan anlamsız, yakışıksız, iftira nitelikli paylaşımlarda bulunduğunu gördük.

Paylaşımlardan birinin başlığı şöyleydi: ‘Başta MHP’li Birol Şahin olmak üzere tüm gerici yobazlara kapak olsun.’ ‘MHP’li yobaz’ diyerek atıfta bulunduğu kişi, Ufuk Aykol’un o paylaşımı yaptığı saatlerde Genel Başkanımız Sayın Bahçeli tarafından çoktan görevinden alınmış, partiyle ilişkisi, jet hızıyla kesilmiştir. Bu durumdan haberdar olmadığına ihtimal vermediğimiz Ufuk Aykol’un paylaşımlarından birinin halen sosyal medya hesabında durduğunu biliyoruz, inceleyebilirsiniz. Ufuk Aykol, ‘Fırsatını bulmuşken saldırayım’ stratejisiyle görevinden derhal alınan birinin ağzından çıkan sözleri tüm camiaya mal etmekten çekinmemiş, haya etmemiş, hadsizlikte sınır tanımamıştır. Yıllarını vatanına, milletine vakfetmiş ve bu yolda en büyük bedelleri ödemiş ve her zaman da ödemeye hazır olan bir hareketin mensuplarına dil uzatmış, iftira atmış, ölçüyü kaçırmıştır. Kendisinin camiamızdan özür dilemesi ve belediye başkanı olarak sizin de bu konuda gereğini yapmanı tarafımızdan ivedilikle beklenmektedir. Ülkücülere yobaz demek, kimsenin haddi ve harcı değildir” ifadelerini kullandı.

“Burası dingonun ahırı değil”

Kınlı’nın açıklamalarının ardından söz isteyen CHP’li Meclis Üyesi Ufuk Aykol, “Bahsedilen paylaşımda asla bir kurum, kurumun kurumsal kimliği kesinlikle hedef alınmamıştır” dedi. Aykol’un sözünü kesen Kınlı, “Paylaşımlar ortadadır. Açın gösterin, bu konu üzerine tartışalım” diye konuştu. Meclis Başkanı Mehmet Eriş araya girerek, “Siz konuştunuz. Bırakın konuşsun, karşılıklı olmasın” dedi. Aykol, şöyle devam etti: “Paylaşımım, asla MHP’nin kurumsal kimliğini hedef almamıştır. Okunduğunda konu, çok net anlaşılacaktır. Paylaşım, benim kopyala yapıştır yaptığım bir gönderi olmasına rağmen sadece o gün için çok büyük bir infial uyandıran bir söz ve girişime ait bir paylaşımdır. Konuyla ilgili MHP’li bir arkadaşım, bana bu paylaşımı yaptıktan sonra mesaj attı ve ‘Ufuk Ağabey, Sayın Devlet Bahçeli bu konuyla ilgili gerekeni yaptı’ dedi. Kendisine de konuyu takip ettiğimi ve paylaşımı kaldırdığımı da söylemişimdir. Bu arada bu yapılan, kopyala-yapıştır yöntemiyle fotoğrafın sayfadaki görüntü resmi alınarak beni hedef haline getirmekten başka bir şey değildir.”

Kınlı araya girerek, ”Başkanım, konunun hedef haline getirmekle ilgisi yoktur” dedi. Mehmet Eriş, Kınlı’nın konuşmasına müsaade etmedi. Eriş, “Beni dinleyeceksin kardeşim. Burası dingonun ahırı değil ki ya. Söz verdik, sen de söz alacaksın, sana da konuşma hakkı vereceğim. Dinlemesini öğreneceğiz. Meclis üyesi olarak konuşulanı dinlemek zorundasın. Başkan söz verecek, konuşacaksın, bitti. Başka birine söz verdik, dinleyeceksin. Bundan daha basit bir şey yok. Başka yolu yok. Bana işimi öğretmeye çalışmayın. Yol yöntem bu, herkes de buna uyacak” cümlelerini kurdu.

“İncitme söz konusuysa özür dilemeyi biliriz”

Tartışmanın devamında cümlelerine devam eden Mehmet Eriş, “Kardeşim, seni de dinledik. Aykol’a da söz verdik, dinledik. Var mı burada bir şey? Bir kuşkun var mı?” dedi. Aykol, Eriş’in cümlelerinin ardından, “Başkanım, konuştuğum kişinin ismini de verebilirim, çok önemli değil. Çok iyi görüştüğüm, MHP’li bir arkadaşım olan Sayın Derya Coşkun’un eşi İsmail Coşkun’la konuştuk. Kendisi, ‘Ufuk Ağabey, Devlet Bahçeli bu paylaşımla ilgili konuyu yerine getirmiştir’ deyince takip ettim ve Devlet Bahçeli’nin de benim düşündüğüm gibi düşündüğünü düşünerek paylaşımımı kaldırdım. Hala iddia ediyorlar. İsteyen sayfaya bakabilir. Paylaşımı kaldırmam; bu görüşmenin, bu yazışmanın akabinde olmuştur. İkincisi de kesinlikle fotoğraf olarak kaydedilmiş paylaşıma da bakılabilir. Bakılırsa asla burada kurumsal kimliğin hedef alınmadığı da görülecektir. Burada sadece bu sözü söyleyen kişinin MHP’li olmasının dışında konunun MHP’yle uzaktan yakından ilgi ve alakası yoktur.

Yeri geldiğinde Ödemiş’te bir televizyon kanalında MHP grubuyla ilgili bir yakıştırmaya cevaben arkadaşlarımızın aldığımız bir kararla ilgili grup başkanları olarak Derya Hanım’ın ‘Biz daha önce aldığımız kararların arkasında durmak adına oy kullanıyoruz. Bize başka yakıştırmalar yapılmıştır’ açıklamasında dahi ben, o anda onlara sahip çıkmışımdır. Bu çok nettir. TV9 İzmir’in kayıtlarında da mevcuttur. Bu konunun kişiselleştirilmesi, beni çok rahatsız etti. Hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin kurumsal kimliği veya burada görev yapan arkadaşlarımızı kişisel olarak asla hedef almamışımdır. Bundan sonra da almayacağım. Bu konuda arkadaşların yanlış anladığını düşünüyorum. En azından Devlet Bahçeli de benim gibi düşünüyordu ki anında gereğini yaptı. Eğer böyle bir incitme söz konusuysa özür dilemeyi biliriz” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir demokratik ortam nerede gördünüz?”

Kınlı, “Ufuk Aykol’un açıklamaları tatmin edici değildir. Özür dilememiştir” dedi. Araya giren Mehmet Eriş, “Özür diledi işte, daha nasıl diyecek?” ifadelerini kullandı. Kınlı, “Net bir şekilde özür dilememiştir. Aynı zamanda ‘Paylaşımı kaldırdım’ demesine rağmen paylaşımı durmaktadır. Kendisinin bir takım tasarruflarda bulunmaya çalıştığı, kulaktan kulağa bize gelmektedir. Kendisine şunu söylüyorum, Ülkücülerle ilgili haddini bilmesi konusunda uyarıyorum. Son defa söylüyoruz. Bu paylaşımlar hoş değil. Bu paylaşımlar, burayı ayrıştırır. Bir özür dileyeceksiniz MHP’den özür dileyeceksiniz” dedi.

Eriş, “Lütfen bir daha ben söz vermedikçe konuşmayın. Bunu bir kez daha söylemeyeceğim” deyince Kınlı, “Dilekçeyle mi konuşalım nasıl konuşalım başkanım? Özür dilemiyorsunuz…” cevabını verdi. Eriş, “Sen söz almadan konuştuğunda özür diliyor musun? Söz verdim mi? Vermedim. Niçin konuşuyorsun? Çok mu zor?” diye konuştu. Kınlı, “Konuştuklarımız işinize gelmiyor” deyince Eriş, “Niye gelmeyecek? Benim seninle bu tür bir siyasi tartışma olayım yok. Konuşulanı da açıkça tartıştırıyorum. Böyle bir demokratik ortam nerede gördünüz? Şunu da yürekten kutluyorum. Türkiye’nin gururu olan ay yıldızlı bayrağı göndere çektiren olimpiyata giden kızlarımızı da yürekten alkışlıyorum” dedi. Kınlı, “Biz alkışlamıyor muyuz? Şu an demagojiden başka bir şey yapmıyorsunuz” dedi. Eriş, “Benim demagojiyle işim olmaz” cevabını verdi.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme