• Haberler
  • Siyaset
  • BBP Lideri Destici: En düşük emekli maaşı 11 bin lirayı geçecek

BBP Lideri Destici: En düşük emekli maaşı 11 bin lirayı geçecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pendik’te bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıda sivil toplum...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pendik’te bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.

Türkiye’nin terörle mücadelesinin her bölgede devam ettiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, “Suriye’nin kuzeyinde neden Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarını yaptık? Çünkü PKK, PYD, YPG adıyla, Amerika desteğiyle orada bir terör devleti kurmaya kalktı. Türkiye, önce Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaparak bıçak gibi kesti, sonra Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı harekatlarıyla adeta sınırlarımızın 40 metre ötesine süpürdü attı” dedi.

Destici, “Şimdi bu yedili masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ne diyor?” diyerek, “‘Suriye’nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun’ diyor. PYD kim, PKK. Yani ‘PKK orada olsun, devlet kursun’ diyor. Neden çünkü ABD, Batı öyle istiyor. Neden? Şu anda seçim ittifakı yaptı ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan Kandil ve HDP öyle istediği için bunu açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığı hakkında da konuşan Destici, “Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz ne istiyor. Maaşları artsın istiyor. Artırıldı ama inşallah temmuzla birlikte en düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek” diye konuştu.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme