Bayramda elektrik çilesi

Ödemiş'in Seyrekli, Demircili, Yeniköy, Karakova ve Horzum mahalleleri, bir haftadır elektrik kesintileri ile boğuşuyor. Bayramda dahi...

Ödemiş’in Seyrekli, Demircili, Yeniköy, Karakova ve Horzum mahalleleri, bir haftadır elektrik kesintileri ile boğuşuyor. Bayramda dahi kesintiler dolayısıyla büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, elektrik kesintileri ile ilgili bilgi almak için ilgili firmaları sürekli arıyorlar.

 

Yaklaşık iki haftadır öğleden sonraları gerçekleşen uzun süreli elektrik kesintileri, geçimini genellikle hayvancılık ve tarımdan sağlayan bölge halkının faaliyetlerini de olumsuz etkiledi. Çapa, gübre gibi işleri sabahın erken ve akşamın geç saatlerinde yapan çiftçiler, elektrik kesintilerinin olmadığı öğle saatlerinde ise sulama yapıyor. Mevsim normallerinin 4 ila 5 derece üzerinde sıcak hava ile geçirdiğimiz bayramda bu kesintilere bir de su kesintileri eklendi. Çiftçiler, “Her yaz mevsiminde bu kesintiler oluyor. Biz geçimimizi tarımdan sağlıyoruz. Bu kesintiler yüzünden tarlalarımız sulayamıyor, ektiğimiz ekinden verim alamıyoruz” diyerek isyan ettiler.

 

Alo 186 elektrik arıza hattını arayan mahalle sakinleri, yetkililerden tam açıklama alamadıklarını söylediler. Yetkililer ise kesintilerin tesis çalışmalarından dolayı olduğunu ve sorunların en kısa sürede giderileceğini bildirdiler.

 

Haber: Bilgehan SAKICI

Bakmadan Geçme