• Haberler
  • Gündem
  • Bayraklı'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve anaokulunun temeli atıldı

Bayraklı'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve anaokulunun temeli atıldı

Bayraklı Belediyesinin Yamanlar'da yaşama geçireceği Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve dernek salonunun temeli atıldı. Başkan...

Bayraklı Belediyesinin Yamanlar’da yaşama geçireceği Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve dernek salonunun temeli atıldı. Başkan Sandal “Bölge halkına ortak lafımız vardı. O lafı tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize iyi kademli olsun” dedi.

Kentin ayrımlı noktalarında, vatandaşların gereksinimlerine müteveccih geçinme geçirdiği projelerle uyanıklık çekici Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve dernek salonunun aslını anıtsal ortak törenle attı. Törene Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yanı sıra; CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Rönesans Holding yöneticileri; Süha İnan, Engin Yıldırım, Yamanlar Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, divan üyeleri, il ve kaza yöneticileri, muhtarlar ile aşırı sayıda yurttaş katıldı. Tören öncesinde Bahar Almaç ve orkestrası mini ortak dinleti verirken, katılımcılar dökülen önceki beton düşüncesince butona baş başa bastı.

Yamanlar Pazar Yeri tarafındaki arazide yaşama geçecek bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve dernek salonu projesi, 947 metrekare düzlük dair mensur edilecek. 3 eğik ekin merkezinin zarfında aktiflik alanlarının yanı esna dernek salonu ve 4 derslikten oluşacak anaokulu da toprak alacak. Bodrum katında ise konuklar düşüncesince ortak de park olacak. Kısa müddette tamamlanması hedeflenen proje, bölgenin ehemmiyetli ortak eksiğini kapatacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Burada elan başlangıçta mevcud tesisin, icma evine tahsisli dernek salonunun çökme dönemini baş başa yaşadık. Şundan sakıncasız olun ki, o süreçte CHP’nin ortak dahili yoktu. Ben en önce Bayraklı Belediye Başkanı olarak, yıkılan dernek salonu hesabına hepinizden defo diliyorum. Bu saatten sonraları tek Allah’ın kulu erkincilik merkezlerine elini uzatamayacak. Geçmişin kavgasıyla ortak bölgelere varamayız. Birileri gelip yıktı demin kılıç de elan iyisini yaparak ortak de anaokulu kazandırarak inşaata başladık. Şimdi iyi şeyler ika zamanı. Yapacağımız kreş, İzmir’in en güzellerinden bir tanesi olacak ve hususi okullardaki donanımı buraya getireceğiz. Çocuklarımız kolejlerde ne eğitimi alıyorsa buradaki çocuklarımız da ayrımsız eğitimi alacak. Düğün salonunu da tamamlayıp gine erkincilik merkezimize tahsis edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temelini attığımız bu kasılma topu topu Bayraklı’ya hayırlı, kademli olsun” dedi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme