• Haberler
  • İzmir
  • Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı 8. kez ertelendi

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı 8. kez ertelendi

Yeni İzmir'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan'daki İzmir programı kapsamında Bayraklı...

Yeni İzmir’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir programı kapsamında Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılacağı dile getirildi. Programdan yaklaşık 6 gün geçmesine rağmen açılışı yapılamadı. Böylece açılış 10 yılda 8’inci kez ertelenmiş oldu. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Yarım yamalak açılacaksa hiç açılmasın, hastane tüm birimleri ile hizmete girmeli” cümlelerini ekledi.

Doğruyol, hastanenin konumunun uygun olmadığını dile getirerek, “Normal şartlarda 29-30 Nisan’da açılması düşünülüyordu. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde açılacak deniyordu. Ama açılmadı. Önümüzdeki günlerde açılacağı söylendi ama biz açılacağını düşünmüyorum. Yarım yamalak açılacaksa hiç açılmasın, hastane tüm birimleri ile hizmete girmeli” şeklinde belirtti.

Haber

‘2 BİN 60 YATAKLI HASTANENİN YÖNETİLMESİ ZOR’

İzmir’de bazı hastanelerin kapatılmasıyla buraya personel kaydırılacağını söyleyen Ahmet Doğruyol, “Bürokratlarımız devlet hastanelerinin kapatılmayacağını söylüyor ama kapatılmamasının imkânı yok. Farz edelim ki sıfırdan personel atanacak bize hoşuma bitmese de ‘müşteri’ lazım. Bu hastalar da mevcut devlet hastaneleri kapatılmazsa ya da hizmet minimuma inmezse oraya gitmezler. Yani bir Bayraklı Şehir Hastanesi’ni vatandaş tercih etmez” diye ekledi.

Başkan Doğruyol, Türkiye’nin şehri hastanelerine ihtiyacı olmadığını dile getirerek, “İhtiyacımız devlet hastanelerinin yenilenmesi, hastanesi olmayan ilçelere hastane açılması. Zaten 2 bin 60 yataklı bir hastanenin yönetilmesi de çok zor” ifadelerini belirtti.

Yap işlet devret modeli nedeniyle yıllarca taaddüt verilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu savunan Doğruyol, “Bir bina yapılıyor, arazisi devletten olmasına rağmen biz yıllarca kira ödüyoruz. İngiltere’de bu sistem denenmiş, kamulaştırma için ciddi maliyetler çıkmış. Yani denenmiş bir sistemi Türkiye’de denemeye ne gerek var? Bizim cumhuriyet sistemindeki sağlık sistemine dönmemiz gerekiyor. İnsanlarımızı hasta edip hastanelere yönlendirmekte koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirmeliyiz” sözlerini söyledi. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme