• Haberler
  • Asayiş
  • Baykal’ı deviren kumpası düzenleyen FETÖ’cüye 27 yıl hapis cezası verildi

Baykal’ı deviren kumpası düzenleyen FETÖ’cüye 27 yıl hapis cezası verildi

Eski komiser yardımcısı Köksal, FETÖ yapılanmasının içinde olmakla, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı...

Eski komiser yardımcısı Köksal, FETÖ yapılanmasının içinde olmakla, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı sırada pek çok kişi usulsüz dinlemekle ve Ankara’da çalışırken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a kaset kumpasını kurmakla suçlanıyordu.

Sözcü’de yer alan habere göre Abdül Köksal, ‘silahlı terör örgütüne üye olmaktan’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı elde etmekten’ ve ‘özel hayatı ve konut dokunulmazlığını ihlal etmekten’ suçlu bulundu. Köksal, 26 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

FETÖ’cü komiser yardımcısı, görevlerinin getirdiği nüfusu ve gücü kanuna aykırı bir şekilde kullanarak İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da, Şanlıurfa’da, Sakarya’da, Edirne’de ve Kırklareli’de yasa dışı dinleme faaliyetleri gerçekleştirmişti. Köksal, tutuklu yargılandığı sırada kendisi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme