Bayındır'da kuru incir zamanı
Bayındır ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Lütuflar Mahallesi'nin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir...
Bayındır ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Lütuflar Mahallesi’nin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir, sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos’tan ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde üç günlük kurutma işlemi uygulanıyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş ve Tire’den mahalleye gelen tüccarlar, üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte ceviz, kestane, zeytin üretimi de gerçekleştiriliyor.
Özcan Çetin