• Haberler
  • Bayındır’da ihale bilmecesi

Bayındır’da ihale bilmecesi

Bayındır Belediyesi’nin üç yıllık temizlik hizmeti için araç kiralama işi ihalesindeki detaylar, tepkilere neden oldu. İhalede...

Bayındır Belediyesi’nin üç yıllık temizlik hizmeti için araç kiralama işi ihalesindeki detaylar, tepkilere neden oldu. İhalede istenilen araçların Türkiye’de belirli firmalarda olması ve belediyenin ihale için belirlediği yaklaşık rakamın aynı şirketler tarafından verilmesi dikkat çekti.

24.11.2020 tarihinde yapılan Bayındır Belediyesi’nin üç yıllık temizlik hizmeti için araç kiralama işi ihalesinin detayları günler öncesinden açıklandı. İhalede 18+1,5m3 kapasiteli 415 hp motor gücündeki 8×4 arazi aracı tipinde olan çöp kamyonu istenilerek marka model ve araçlar tek tek belirtildi. İhalede açıklanan iş için istenilen araçların Türkiye’de sayılı firmada olduğu öne sürülerek ihaleye itiraz edildi.

Tesadüfün bu kadarı

Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazda istenilen araçlarla ilgili şikayetler, maddeler halinde sıralanarak ihalenin iptal edilmesi talebinde bulunuldu. 11 yıldır Bayındır Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan Net Temizlik ve diğer ihaleye katılan firmalar da istenilen üç araçtan dolayı yeterlilik alamadı.

Öte yandan ihaleye katılan altı şirketten üç firmanın ihale için belirlenen fiyata çok yakın rakamlar verildiği öne sürüldü. İhaleye katılan şirketlerden olan firma yetkilisi, yapılacak iş için ön görülen ihale bedelinin  13.997.317 lira olarak belirlendiğini, ihaleye katılan şirketlerden üçünün 9 milyon lira teklif verdiğini, diğer üç şirketin ise belediyenin verebileceği 13.997.317 liralık ücrete çok yakın rakamlar verdiğini belirtti. İhale sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme