Başkan Soyer’den Buca Metrosu açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Buca Metro çalışmalarının detaylarını aktardı....

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Buca Metro çalışmalarının detaylarını aktardı.

Soyer açıklamasında, “Sosyal medyada bir cümle paylaşmıştık. Buca’da köstebek görüldü diye tabii bu cümleyi okuyanlar bireaz da endişelenmişler, meraklanmışlar. Evet köstebek arkamızda. Devasa bir köstebek bu bizim metro hatlarında tünel açmak için kullandığı dev makine. Buca Metro’sunda 3 TBM kullanacak. Bu TBM aşağıya inebilmesi için kazık çalışamları yapılıyor bir yandan da. 325 kazık çakılacak. Şu an 110 kazığın çakılma işlemi tamamlanmış vaziyette. Buca Metrosu tabii İzmir tarihinin en büyük projesi. Fakat iyi haber şu ki, bu para şu anda cebimizde. Hedef tarihimiz 2026’nın ilk aylarında hattı açmak bitirmek. Tıkır tıkır çalışmaya devam ediyoruz ve İzmir tarihinin en büyük projesi tam takviminde, tam öngörüldüğü şekilde yürümeye devam diyor. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme